Göteborgsmamman

En trend i att våga må dåligt.

Hej på er!

Såhär kan det se ut när vi ska bädda om här hemma, haha. Tjejerna är helt tokiga och slänger sig på alla kuddar och täcken som åker ner på golvet – de fullkomligt älskar de här stunderna!
På tal om att älska. Det känns som om många sociala medier kryllar av nyårslöften som tyder på att man vill må bättre och att man haft ett riktigt skitår bakom sig rent ut sagt. Jag tycker det är så tråkigt. Samtidigt – för att se det från andra sidan – är att många faktiskt insett att man kanske inte mår bra fullt ut och vill ändra på det. Det har blivit allt mer okej att gå ut med sin utmattning, depression eller psykiska ohälsa – vilket jag tycker är fantastiskt! Helt plötsligt har det blivit helt okej med att få må dåligt och inte alltid vara på topp vilket leder till att man förhoppningsvis gör något åt sin situation och får må mycket bättre.
Jag tror att min egen hemlighet till den lyckan jag känner just precis nu är att jag försöker se händelser utifrån – vad hade jag själv tyckt om samma sak hände någon annan? Är det då viktigt att stressa över städ, att man är 15 min sen, att jag inte hunnit med det jag önskade den här veckan när det kommer många fler dagar att hinna med saker på?
Det kan vara lättare sagt än gjort, men för det mesta försöker jag se att allting händer av en anledning – att något nytt väntar runt hörnet även om det är surt just där och då.
För mig är det viktigt att jag får en chans till att tänka på hur värdsliga saker är och om jag mår dåligt över något – då prata med någon om det. Låta Fredrick veta att jag är nervös inför något eller att man inte behöver tycka samma hela tiden.
Ingen är perfekt och saker man ser hända på sociala medier eller som kanske ser perfekta ut är bara blickar ur någons vardag – allt som oftast rätt stageade dessutom.
Har du några tips som du själv använder för att må bra? Kanske går du på SPA en dag i månaden, avsätter 1 h för dig själv varje dag eller tänker på något speciellt för att känna det där välbefinnandet?
Låt oss göra 2017 till ett lyckligare år – det är vi värda!
Kram.
// Låt oss bli barn på nytt och våga vara såhär lyckliga! <3 //
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jasmine

    Vilka härliga bilder! 😀

    Jag har som mål att bland annat börja planera in aktiviteter osv i min kalender, för att ta mig ordentlig med tid att skapa minnen och sånt 🙂

  2. Anonym

    När jag känner mig riktigt ur balans så tränar jag pilates. Eftersom det är så krävande kan jag inte tänka på en massa annat under tiden. Här och nu är det som gäller vilket gör att när passet är klart är jag full med ny energi.

  3. Anonym

    När jag känner mig riktigt ur balans så tränar jag pilates. Eftersom det är så krävande kan jag inte tänka på en massa annat under tiden. Här och nu är det som gäller vilket gör att när passet är klart är jag full med ny energi.

  4. Finurligafröken

    Mycket bra inlägg. Viktigt att lyfta att livet inte alltid är toppen. Jag själv lider av kronisk ångest och har 2016 fullständigt glömt mig själv. Fysiskt, psykiskt och mina behov. Så i år ska jag ta hand om mig själv. På alla plan. För att vara mitt bästa jag och vara den bästa mamman jag kan vara. Kram