Recept: Enkla muffins till söndagsfikat. – Göteborgsmamman
goteborgsmamman

Göteborgsmamman

Annons

Recept: Enkla muffins till söndagsfikat.

Behöver ni något tips på ett enkelt recept att göra när de spontana gästerna kommer i helgen? De är muffinsen slänger du ihop i ett naffs och de behöver bara 15 minuter i ugnen innan du kan smaska i dig allihopa – för jag kan säga såhär: det går inte att bara ta en!
 
Du behöver: 100 g smält smör som fått svalna, 2 dl socker, 2 ägg, 3 dl mjöl, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 1 dl mjölk och ca 3-4 stycken hallen till varje muffins. Vi fick ihop 13 muffins till det här receptet och det gick åt ca 2 dl hallon.
Såhär gör du: Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret poröst. Använd en annan bunke till att blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsockret. Blanda ner blandningen i ägg-mixen och tillsätt mjölken och smöret försiktigt. Tänk på att hellre vända smeten än att vispa i allting – då får ni luftigare muffins! :)
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Servera! 
 
Enkelt, eller hur?
 
Kram. 
 

 
 
Kommentarer
goteborgsmamman

Kommentera

Annons