Göteborgsmamman

Recept: Calzone.

Hallå finisar!

Hur mår ni?
Igår åt vi hemmagjord pizza till middag och istället för att göra vanliga platta så körde vi på calzone – det är ju så gott! Jag har en bild i huvudet att det ska vara så mycket meck med att göra egna pizzor, men det är faktiskt superenkelt! Allt som behövs är lite planering eftersom degen ska jäsa ett par timmar eller ännu hellre över natten. Vi gjorde den dock 4 timmar innan det var dags för tillagning.

Här kommer receptet om ni vill ha lite inspiration inför helgen 🙂

Du behöver: 7 dl vetemjöl, 5 dl vatten, 1/2 dl olivolja, 1/2 paket jäst, en nypa salt || Ost, champinjoner, skinka och tomatsås.

Såhär gör du: Blanda det 37-gradiga vattnet med jästen. Blanda ner oljan, saltet och mjölet lite i taget. Låt degen arbeta i maskin ca 5 min eller arbeta för hand tills degen känns någorlunda fast och har blivit till en sammansatt klump. Låt jäsa så länge som möjligt under bakduk (plastfolie om den står i kylen över natten).

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 8 lika stora delar. Kavla ut till platta tekakor och häll på ca 1 msk tomatsås över ena halvan – lämna ungefär 0,5 cm utan vid kanten. Lägg på din fyllning, vik över halvan utan tomatsås och kläm ihop pizzan.

Gör färdigt allihopa, låt jäsa lite till under bakduk i ca 20-25 min och grädda sedan i ungefär 10 minuter på 250 grader mitt i ugnen.

Servera med en härlig sallad! Lycka till!

DSC03846

// Hemmagjord Calzone. //

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.