Gabriella Joss

Några sista funderingar innan allt är bestämt

Vi har några sista funderingar innan allt husrelaterat är helt bestämt. Allt är egentligen kakel/klinker-relaterat och vi har mer tid än vad vi trodde när det kommer till att bestämma oss. Iallafall! Här kommer våra funderingar:

1. I hallen.. Vad ska vi köra där!? Ska vi köra på det första alternativet som vi valde ganska direkt eller ska vi vara lite mer vågade och köra på högblankt som vi föll för rejält när vi såg det på flera bilder på hemnet.. Så svårt! Båda alternativen känns lika lockande enligt oss båda. Vi vet att det högblanka behöver städas ofta men det gör oss inget då vi redan idag dammsuger minst en gång om dagen. Det behövs när man har hundar tycker jag.. Dom drar in så mycket oavsett hur mycket man tvättar dom efter promenaderna.

Såhär!? Detta golv föll vi för direkt och valde det med en gång. 

cem-rasato-grigio-3030-insp

Eller (typ) såhär!? Inte exakt det golvet nedan men något i den stilen. SÅ.JÄKLA.SNYGGT!

17974044_10212654196931178_895353223_n

2. Ska vi ha kvar vitt kakel med vita fogar i köket eller ska vi köra på stora kakelplattor i marmor? Vi bestämde oss ju för vitt kök till sist och då kommer båda alternativen se lika bra ut.. Vad tror ni? F är mest för marmor och jag vill ha det vita.

Något i den här stilen?

858ae3e31142a44b5e9314d99498c29f b0ec971770ed8783f75e94f38d45ee39

Eller såhär!?

9a5d71b535f06503b011659daf520613 f7dfad845dc674d33e750d1f58af84c2

3. Badrummen.. Vi har ju två badrum att göra och i det ena har vi tänkt oss vita och ganska små kakelplattor (likt dom vi eventuellt ska ha i köket) och hexagonklinker i marmor. Såå snyggt! Nu funderar vi på om vi ska köra det andra badrummet helt i marmor trots allt. Det är ju så jäkla snyggt.. Men samtidigt är vi rädda att det ska gå ur tiden och att vi ska ångra att vi valde det på så stora ytor. Vore ju tråkigt om vi tröttnade på vårt badrum snabbt.  Annars har vi tänkt oss ett väldigt enkelt badrum med jättestora och enkelt vita (matta) kakelplattor och ljusgrå (ganska stora) klinkers.

Badrummet som vi har bestämt oss för helt kommer att se ut typ såhär: 

99a55f2693ec4b875ca09a07da4d662a 5be12f19b35727bfd2bade952235ae9c 23324e9e7f999a07410363a8e66a25f3

Badrummet som vi inte är säkra på kommer att se ut typ såhär: 

ec9ae137e342e8404e1a0c67e47f0d41 3feb623d25541532145e4fb06d8ddeb1

Eller såhär: (fast med ännu ljusare golv)

1ac19340e1259b994f1bc5609d513d96

Kommentera gärna vad ni tycker! Alltid roligt att höra era tankar, kram! ALLA BILDER ÄR LÅNADE FRÅN PINTEREST!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Michaela

    Det är SÅ himla spännande att följa er väg mot drömhuset, och jag blir så sugen på att bygga eget själv! Hursomhelst så tycker jag helt klart ni ska köra på hela marmorplattor i köket – ingen tvekan. Dock är jag väl lite partisk eftersom jag personligen älskar marmor, haha! Men det är klassiskt, stilrent och kommer hålla i år. De vita plattorna är liksom något alla har, och det kommer kanske kännas tråkigt i längden, samtidigt som marmorplattorna alltid kommer att vara fina och ”i tiden” (även fast det kanske är lite uttjatat för många eftersom ”alla” ska ha marmor). I hallen tyckte jag nog de matta, stora plattorna var finast snarare än högblanka, men det är ert hus och det är NI som ska bestämma. Badrummet kommer bli ursnyggt med stora, grå plattor – bodde precis på hotell i Spanien som var helt nyrenoverat, och där hade de gigantiska plattor i hela rummet, det var typ gråbeige-aktigt i färgen och matt, och SÅ snyggt! Måste ha varit minst 100 x 100 cm.

    Oavsett är jag övertygad om att ert hus kommer bli helt fantastiskt <3

    Tack för att du låter oss ta del av ert liv! Vi blir så inspirerade och är så tacksamma.

    1. gabriellajoss

      Åh tack för alla tips och tankar 😀 låter hur bra som helst ju!! 🙂 Jättetack verkligen. Stor kram och tack för fina ord med<3

  2. Jennie

    Köket med vitt kakel, så himla snyggt och det tröttnar ni inte på. Lätt att ändra inredning till också. Jag har iofs aldrig gillat marmor och skulle inte ha valt det på en sådan stor yta i badrummet, men däremot kanske något annat än bara vitt. Lite kontrast, men ändå inte marmor (på den ytan). Varma färger gör det mer ombonat och ”lugnt”, tror det kan vara skönt att ha i något rum/badrum, så att inte allting är kliniskt vitt. Lycka till!

  3. Olivia

    Hejsan!
    Kommer bli superfint hur ni än väljer? Men jag hade valt följande;
    • Matt golv, så himla fint!!! Tycker det kan bli lite ”Biltema-känsla” av högglansiga golv.
    • Älskar helvita kök, så hade kört på det och sen mycket färska kryddor i krukor. Tycker det är så fint och lyser upp.
    • Vitt kakel med hexagon-marmor-klinkers i ett badrum och sen det vitt/grå badrummet.
    Stor kram till er och lycka till med huset <3
    P.S Hoppas att nyheten ni ska berätta längre fram är en liten bebis hihi.

    1. gabriellajoss

      Tack för dina åsikter 😀 är nog lite inne på samma tankar som du är! 🙂 <3 åh, kommer berätta snart, hihi 😉 KRAM

    2. Ellen

      Jag gillar hexagonkaklet i marmor, särskilt i kombination till vitt. Det är väl en smaksak men jag föredrar nog vita enkla (stora eller små plattor till).

      Marmor all over skulle jag nog vara lite försiktig med. Det är snyggt men lite trendkänsligt. Tror grå plattor/vitt kakel är mer tidlöst 🙂 Sen kanske en topp/hylla i marmor om ni har möjlighet? Snyggt!!

      Vad gäller kök skulle jag valt vitt. Man tröttnar aldrigoch det är snyggt och lätt att variera.

      Vad gäller hall, hade jag satsat på matt klinker. Jag och min man var lite oense om det, han tyckte blankt men efter lite efterforskning verkar det mer repkänsligt och det kanske är trist i en hall med stenar, vagnar, ungar och hundar 😉 Ert val men jag förstår att det är svåra val, man vill bli nöjd direkt och på sikt 🙂
      Lycka till!!

      1. gabriellajoss

        Tack för din åsikt fina du 🙂 <3 jaa, det där med blankt är så klurigt.. Tror också att det kanske är dumt att välja det långsiktigt ändå.. KRAM <3 och tack

  4. Sara

    Hej Gabriella och fjodor. Tycker enligt min åsikt att ni ska köra på det matta materialet i hallen. Sjukt snyggt! I köket marmor som fjordor gillar. Så mycket snyggare än vanligt vitt. Och i toan borde ni köra hela marmor. Det är så jävla snyggt. Att jag inte tror det kommer gå ur mode eller att ni kommer tröttna på det! Kram!! Hoppas detta hjälper. ? ? ? ?

  5. Elvira

    Hej fina! I köket tycker jag att ni ska ha de vita plattorna med vita fogar, sjukt snyggt och samtidigt enkelt! ?? I det badrum ni hade tänkt ha marmor säger jag bara, köööör på det! Det kan nästan inte gå ur tiden enligt mig. Så jäkla snyggt, fräscht och framförallt ”lyxigt”! ?

  6. Karin Johansson

    Hej! Här kommer en liten åsikt från mig 🙂 Förstår att det är många svåra val, men oavsett vad ni väljer så kommer det bli toppen! Vi har själva varit där och är nöjda med det mesta i vårt hus. Ni verkar gilla marmor och funderar på detta i både badrum och kök. Jag skulle valt grått/vitt badrum, golvet i hexagonmönster är väldigt snyggt och kommer göra badrummet speciellt. Precis som du skriver vet man ju inte om marmor kommer gå ur tiden och man tröttnar, då är det surt att behöva göra om ett helt nytt badrum. Däremot om ni vill ha marmor så satsa på det i köket, att eventuellt byta ut bara plattor i köket kostar ju inte en förmögenhet framöver. Så kul att följa er resa mot huset, massa lycka till 🙂

    1. gabriellajoss

      Åh tusen tack för dina åsikter!! 🙂 <3 stor kram fina du <3 och vad kul att du tycker det är roligt att följa!

  7. Emma

    Hej Gabriella! Tack för en jättebra blogg med genomsyrande värme i varje inlägg. Känns alltid lika härligt att kika in här.

    Jag tycker allt du lägger ut med era val till huset är skitsnygga. Vi har själva högblankt golv och hund hemma. Kan säga att det behövs en hel del jobb eftersom man behöver skura det ganska ofta för att alla hundtassar inte ska synas när solen ligger på. Vissa dagar tycker jag det är värt det, andra dagar inte. Men om du känner att du orkar lägga ner det jobbet så go for it! Det är ursnyggt.

    Tack ännu en gång för en bra blogg. 🙂

    1. gabriellajoss

      Hej hej <3 Men åååh tack, blir så glad!! Det är ju så himla snyggt! Tack för info! Stor kram 🙂 <3

  8. Sofia

    Jag skulle vilja hålla båda badrummen lika dana alltså samma klinker och kakel i båda badrummen för att få en helhet och så hade jag nog valt de matta golvet i hallen för de blanka är så halt att gå på.

  9. Elenore A

    Gud så fina bilder! Jag tycker definitivt matt golv i hall. Sedan finns det inget som slår ett helvitt kök, där kommer ju detaljer komma och gå hela tiden. I badrummet tycker jag dock ni
    kan våra helt med marmor, ger ett otroligt lyxigt intryck! Kram

  10. Elenore

    Gud så fina bilder! Jag tycker definitivt matt golv i hall. Sedan finns det inget som slår ett helvitt kök, där kommer ju detaljer komma och gå hela tiden. I badrummet tycker jag dock ni kan våra helt med marmor, ger ett otroligt lyxigt intryck! Kram

  11. Eva ( familjenoinredning på instagram)

    Alternativ 1 på alla 3 hade jag valt utan tvekan.. ? Hade jag gjort om.bygg resan och valt idag, hade jag gjort precis så.! ??Skulle iaf absolut inte välja vita plattor o grått golv i badrummet när man såg hir sjukt snyggt de är med marmorn ?? lycka till ?

    1. gabriellajoss

      Tack för alla åsikter 😀 finns ju så mycket snygga val så det är SÅ svårt.. KRAM <3

  12. Linn

    Snälla, kan du dela med dig av vilket Hexagon-klinker ni valt? Vi åkte runt i 4 butiker igår i jakt efter liknande men hittade inte ”the one”, så vore såå snällt om du ville dela med dig 🙂
    Tack för himla härlig blogg, du är grym som skriver så många och bra inlägg varje dag!

    1. gabriellajoss

      Jo, absolut! Kan kolla upp vad allt heter och dela det på bloggen nästa gång vi ska till stället där dom har allt kakel osv 🙂 KRAM och tack snälla <3 <3

  13. Jennifer

    Hej!
    Roligt att få se era funderingar. Kommer bli grymt hur ni än gör. I hallen tycker jag det blanka glansiga golvet ser mer exklusivt ut, så de tycker jag ni ska köra på.

    Angående klket tycker jag det ör självklart att köra marmor för det är inte fint när allt är vitt. Allt smälter ju in. Nu hade ju ni även valt vita vitvaror så allt blir ju vitt. Marmor blir så mkt snyggare, det är ju ändå stilrent o väldigt vitt ändå.. men ändå en liten kontrast o mer levande..

    Gällande badrummet tycker jag båda är fina. Men tycker även där marmor. Mer exklusivt o levande. Det andra känns då vanligt o traditionellt… kite tråkigt tycker jag men fint det oxå…

    Ha de bäst finis <3

    1. gabriellajoss

      Tack för alla åsikter <3 betyder mycket att du ville dela med dig. Stor kram!! Och detsamma fina <3

  14. Jessica

    Absolut den sista bilden på det ena badrummet (inte marmor alltså) Och kaklet i köket är det vita så fint. Ombonat och stilrent

  15. Hanna

    Hej! Alltså det är verkligen svårt med alla val, så mycket fint att välja på ?
    Här kommer mina tankar om de olika valen ni funderar över..
    Hallen – jag tänker alla gånger vad som är mest praktiskt här, och valet faller direkt på bild nr 1. Även om ni kanske känner att ni behöver städa varje dag ändå, så kanske ni inte känner lika mycket ”panik” över det de dagar ork och lust inte finns. Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig på annat sätt men ja, så tänker jag. Jag själv går gärna på tå när det blir ”för smutsigt” och vill städa med en gång, men har med tiden fått acceptera lite smuts.
    Kök och badrum – själv har jag aldrig varit så speciellt förtjust i marmor, MEN jag tycker det där hexagon-klinkersen som ni valt är jättefint ? Det känns som om marmor har varit inne väldigt länge nu, och om den trenden försvinner kanske ni tröttnar snabbt? Jag tycker det vita kaklet i köket, snyggt och tidlöst. Sen älskade jag bilden på badrummet på sista bilden!!
    Men detta är ju som sagt bara vad jag tycker. När vi byggde hus och hade massa funderingar och val att bestämma, var det en som sa till oss – det kan inte bli annat än bra, ni bygger ju nytt. Och tänk på det… oavsett vad ni väljer så kommer det bli bra ? Kramar

  16. -Jenny-

    1. Inte blankt. Passar inte riktigt med resten av huset låter det som.
    2. Marmor i köket! Där bryter det av mot allt det vita men tar inte över.
    3. Inte ett badrum helt i marmor. Där blir det för mycket och tar över. Snyggare med grått som matchar golvet i hallen lite och vitt som matchar det andra badrummet och köket..

  17. Sofia

    Skulle köra på marmorgolv och vita väggar 🙂 stilrent och kanske lite säkrare och mer tidlöst än helmarmor!

  18. Emelie

    Inte helt i marmor. Förr eller senare kommer den trenden dö ut också och just nu ska ju precis allt vara i marmor. Jag har själv redan börjar tröttna på vårt i köket vilket är skittrist 🙁

    1. gabriellajoss

      Tack för din åsikt! Och vad tråkigt att behöva känna så.. Vill inte göra samma misstag men det är ju så svårt.. kram <3

  19. Johanna

    Jag tycker ni ska ta ”matt” klinker i hallen, marmor i köket och vitt och grått i badrummet ?

  20. Johanna

    Alla alternativen ni tänkt på är ju bara så fina! Förstår att ni har svårt att välja, förhoppningsvis får ni lite hjälp av oss här i kommentarerna!
    1. Efter egna erfarenheter så tycker jag att högblankt golv kan bli halt, räcker att lite snö fastat under skon för att halka :/ Fördelen med detta golvet är att det speglar tillbaka ljuset vilket gör rummet ljusare men jag tror nog att ni väljer säkerhet framför ljuset i rummet 🙂
    2.Tycker att ni ska köra på marmor här eftersom köket då får in lite färg istället för att ha allt i vitt och för att det kan bli jäkligt snyggt!
    3. Det badrummet ni bestämt er för är riktigt snyggt och stilrent! Det andra badrummet hade jag nog kört på det andra alternativet med vitt och grått. Precis som på den sista bilden, fast med ljusare golv.
    Om ni hade kört på marmor där också så hade det nog blivit lite för mycket, ni kan istället använda marmor inredning där istället, som tex en tvålpump? Mycket lättare (och framförallt billigare) att byta ut det om ni tröttnar på marmorn ?

    Hoppas ni kommer fram till något som ni verkligen tycker om! Ska bli spännande sen och se vad ni väljer och framförallt hur det kommer se ut hos er när det är klart!

    1. gabriellajoss

      Ja, det är sååå svårt! Men tipsen jag får här betyder så mycket 🙂 Tack snälla du för dina åsikter! Blir så glad att du hänger med oss på denna resa 🙂 kram kram

  21. E

    Tycker att alla alternativ är fina. Själv skulle jag åtminstone inte välja marmor till båda två badrummen OCH till köket. Eftersom ni redan valt marmor till ena badrummet, kanske jag skulle köra på annat i det andra. Köket tycker jag blir fint på båda sätten. Det finns ju faktiskt en risk att man tröttnar påmarmorn eller att det går ur mode…så det beror också på om ni vill köra på säkert eller något som är snyggt just nu.

  22. Sofi

    Hej Gabriella!
    Personligen skulle jag välja bort marmor någonstansifrån. Det är ju nog jätte snyggt men ni ser ut att villa ha det på så många ställen (fönsterbräde, kök, hexagonrutorna likanar också marmor och sedan badrummet) att jag skulle sätta något annat som ex. vitt isället. Då blir det inte för mycket marmor och det blir mer variation i husets utseende. 🙂 Trevligt att följa med alla era husval!

  23. Helena

    Min spontana känsla är att marmor är inne just nu, men kommer troligen inte vara lika hett om några år. Typ som det var för några år sedan med fondtapeter. Eller för den delen öppen planlösning som nu också börjar att gå tillbaka i populäritet. Mitt tips och som jag skulle göra är att satsa på traditionellt vitt! Går att förändra om man vill med väldigt snygg decorplast. Personligen tycker jag att marmorbadrum är jättesnyggt på hotell men inte i hemmiljö. Lycka till med era val!

  24. Maria

    Åh Pinterest är bäst! ❤️? Tyvärr finns det ju fööör mycket inspiration så svårt att bestämma! Äskar översta badrummet ??

  25. Sarah❤️

    Jag tycker att allt e jättefint❤️Men det kanske blir för mycket marmor överallt (även om der är jättefint), så det kanske skulle bli bättre om ni databaser mer på inredningen och ha marmor där för då kan ni byta ut om ni tröttnar på det❤️Men lite marmor hör och där blir nog fint❤️Kram

  26. Caroline

    Hej!
    Mina föräldrar har högblankt golv i hallen, vilket även jag och min sambo var inne på när vi byggde hus. Dock påpekade mina föräldrar att golvet blir glashalt när man vintertid släpar in skor med blött och slask. Lite läskigt tyckte vi, som har barn i samma ålder som Jason, om de skulle halka och ramla olyckligt i golvet. Men det är himla fint! 🙂
    Kram!

    1. gabriellajoss

      Tack för infon!! <3 Ja, det är ju så.. Man vill inte riskera en olycka.. Men snyggt är det ju! Stor kram <3

  27. Matilda

    Jag vet inte om ni tänker äkta marmor eller om det finns nån fuskvariant?
    Men marmor är sjuuuuukt känsligt. Har ett par vänner som har marmor i köket, supersnyggt men väldigt opraktiskt enligt dom själva.
    Det räcker typ att det skvätter lite limesaft på marmorn och om man inte tar bort det på en gång fräter det på marmorn.
    Dom har bott där knappt ett år men måste redan anlita en som kommer och slipar marmorn för flera tusen kronor.
    Och då är dom väldigt renliga av sig så det är inte så att dom har skitit i att torka av marmorn utan det är mer att man kanske inte har sett att det har skvätt på vissa ställen.

    Tänkte på det i badrum också. Då borde marmorn slitas av starka hud/hårvårdsprodukter och när man rengör badrummet med starka rengöringsmedel.
    Jag hade dubbelkollat och frågat mycket om det om jag var er så att man får det både snyggt och praktiskt!

    Det kommer bli ett superfint hus hursom 🙂

  28. Alva Persson

    Jag tycker helt klart vitt i köket! Och även vitt ”klassiskt” badrum, inte marmor. Jag tycker det är jättefint med marmor men tror att det kommer gå ut tiden framöver, iallafall på så stora ytor! =) KRAM!