Gabriella Joss

Jasons matrutiner

Har fått lite frågor om Jasons matrutiner och han har börjat få allt tydligare sådana ju äldre han har blivit. Tänkte dela med mig av hur dom ser ut just nu. Det som står nedan är dock inte skrivet i sten och vissa dagar ser helt annorlunda ut. Han styr lite själv och får mat när han är hungrig. Men ja, en liten överblick är det iallafall!

05.00 – Vaknar ibland och ammar för att sedan somna om.

07.30 – Äter frukost som oftast består av havregröt med banan i, lite macka, lite frukt (han älskar nektarin) och vatten.

09.30-10:30 – Äter frukt, smörgåsrån, majskrok, smoothie, avokado, mos på sötpotatis eller annat litet mellis

12.00-13.00 – Äter lunch! Här blir det alltid samma som vi äter och vi mosar/mixar bara vår mat och rör i smör.

15.00 – Äter mellis igen.

17.00-19.00 – Äter middag! Även här blir det samma som vi äter. Om vi mot förmodan äter något som han inte kan äta så har vi oftast en burk över i kylen sedan tidigare dag.

20.00 – Ammas och somnar för natten. Ibland nattas han lite senare och ibland lite tidigare. Vi anpassar oss efter hur trött/pigg han är.

Mellan allt detta så har han fri tillgång till tutten och får amma när han vill. Ibland blir det bara morgon och kväll och ibland ammar han mellan måltiderna =)

Har era barn några matrutiner? Hur ser dom ut? 

13329816_10209535210278461_2108578495_n

Sötpotatis och majs + en klick smör är ett jättebra mellanmål tycker Jason!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Min dotter är 8.5 månad och har fått rutin på måltiderna. Hon gillar dock inte större bitar än och jag lagar all mat åt henne från grunden.

    08.00 – frukost, havregrynsgröt med plommonpuré och någon smoothie till efterrätt.
    11.00 lunch. hemmagjord puré. Hennes favorit är köttpuré med broccoli- och potatismos. Efterrätt.
    14.00 mellis, smoothie eller mosad banan och havredryck.
    17.00 middag, samma som lunchen
    18.30-19.30 ersättning och sovdags.

    Ibland matar jag med ersättning om jag lägger mig senare än 23 för att slippa kliva upp under natten, men det är inte alltid hon vill ha. Inte heller alltid hon äter nattmat heller. 🙂

  2. Sara

    Våra rutiner ser olika ut från dag till dag. Det beror på hur dagen börjar och hur mycket Elias sover. Jag har inga problem med att det blir lite som det blir ?

    En fråga; när mat skulle introducerad sa du att ni skulle köra på BLW, varför blev det inte så? Vi har kört det (dock inte hardcore, men det får man inte säga till inbitna blware ?) Jag tycker att det har och är toppen. Bara nyfiken!

    Kram

    1. gabriellajoss

      Han får ju alltid små bitar av mat (pasta, majs, ärtor, lite vegofärs, bönor eller liknande) att äta själv och sitta och pilla med medan vi matar med sked. Så vi har väl kört en liten kombination av att han får äta själv med händerna samtidigt som vi matar med sked 🙂 kram

  3. Kikki

    Nar ’bytte ni ut’ amning mot mellanmal?! Var det nagot som hande naturligt eller bytte ni nar han slutade sova middag etc?! Undrar lite nyfiket da jag har en dotter pa 9 manader, hon sover fortfarande 2x per dag och har da mjolken som ’mellis’ =)
    kram

    1. gabriellajoss

      Det har kommit naturligt men ibland ammar han fortfarande istället för att äta mellis, det är så olika! Det är som sagt inte skrivet i sten 🙂 Men det kom väldigt naturligt och han började visa mer och mer intresse för mat, kram <3

  4. Camilla

    Jag har nästan exakt lika rutiner med min ettåriga tjej, hon ammar också fritt mellan måltiderna. Hon äter lite dåligt vissa dagar och vill absolut inte äta mosad mat tyvärr, bara småbitar som gäller för henne! ?

    1. gabriellajoss

      Vi mosar den för att han ska kunna äta den och för att vi enkelt ska kunna mata honom 🙂 han kan inte direkt äta så stora bitar som vi och bli mätt, det skulle ta SÅ lång tid om han skulle få peta i sig all mat själv då han mest geggar runt och upptäcker. Vi matar honom med sked och så får han lite bitar på sidan av som han får peta i sig själv under tiden 🙂

  5. J

    Hur nattade F honom när du var iväg?
    Jag vet inte hur vi ska få vår 1 åring att så småningom somna utan bröstet. Han somnar ibland i bärselen när min man bär utomhus. Men det är inte riktigt hållbart att natta utomhus på vintern ?
    Än så länge är det ingen stress men i mars börjar jag jobba och när jag jobbar kväll måste ju mannen kunna natta inomhus… 🙂

    1. gabriellajoss

      Han vaggade honom i famnen och nynnade en godnattsång 🙂 gick jättebra och han sov hela nätterna! Var bara lite småjobbigt första dagen då han så gärna ville ha bröstet men efter det gick det toppen. Förstår det! Hoppas allt löser sig <3 kram kram 🙂