Gabriella Joss

Barnmat

Vi gör ju en hel del egen barnmat och något som verkligen går hem hos Jason är en mix på potatis, broccoli och morot. Vi brukar använda oss utav två morötter, en hel färsk broccoli + fyra potatisar. Koka upp allt (efter att man skalat rotsakerna) och sedan köra med stavmixer ihop med en del av kokvattnet + lite smör. Behövs inte ens några kryddor. Han gapar efter varje sked och tycker det är jättegott. Broccoli innehåller ju mängder med nyttigheter och dessutom otroligt mycket protein (googla om ni vill veta mer exakt) så det kan inte bli så mycket bättre =) Perfekt om ni vill göra lite vegetarisk barnmat till era små någon dag.

13510718_10209710545421730_1891476436_n

Såhär ser den färdiga mixen ut! =)

13510559_10209710545341728_302011792_n

Och vi förvarar den smart i plastburkar från Philips Avent. Tips!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Förlåt, men varför säger du att det är fullproppat med protein? 2,4-2,8 gram per 100 gram får jag fram. Det är mindre protein än exempelvis pasta som ofta innehåller 5 gram per 100 gram.
    Kram

    1. gabriellajoss

      Konstigt 🙂 av vad jag har läst så innehåller broccoli många gånger betydligt mycket mer protein än ex. kött 🙂 kram <3

      1. Mikaela

        Tyvärr så är det en myt som fått stor spridning. Jag älskar broccoli och hade gärna velat att det var så, haha! Men nötkött innehåller 26% protein, vilket då innebär att det är 9 ggr så mycket protein i nötkött som i broccoli.
        Kram

  2. Ekot

    Den som funderar på halten protein i olika livsmedel kan få exakt svar i livsmedelsvekets tabeller som finns på nätet, därtill bör man läsa på om att protein alltid består av olika aminosyror, och det skiljer en hel del mellan den sammansättningen på vegetariska och animaliska livsmedel. Bland de vegetariska är baljväxter bättre än kål i det kapitlet. Men som vanligt kan man hitta det mesta när man googlar.

  3. Mikaela

    Härligt att sonen gillar maten så mycket. Mycket är vunnet när ens barn gillar mat. En liten parentes bara. Har ni kokat morötterna i det vattnet ni använder? Kokvatten efter morötter innehåller nämligen höga mängder nitrat och bör inte användas. Man kan ju ta bröstmjölk i istället i så fall.

  4. Matilda

    Vattnet som morötterna kokats i ska inte mixas i maten då de innehåller nitrat(?) tror jag de var. Dom varnar om de i min receptbok för bebisar 🙂