Gabriella Joss

+/- med att vara gravid

+ Jag blir solbränd mycket snabbare, haha 😉 Fem minuter i solen så har jag fått lite färg. Man får dock vara riktigt försiktig så att man inte bränner sig. 

+ Man kan åka och handla godsaker och skylla på sina cravings. Passar på att njuta lite extra av det!

+ Folk i ens omgivning är väldigt mån om en och försiktiga med en. Frågar hela tiden om man mår bra, ser till så att man inte bär tungt osv. 

+ Man får känna sin lilla sparka i magen från och till. Vilken häftig känsla, helt magiskt!

+ Man får drömma och längta. Funderar varje dag på hur en blandning mellan oss kommer vara och se ut. 

+ Alla söta bebisgrejer man får köpa och kolla på!! Sitter konstant i olika shoppar och klickar runt. Hur söt är inte DENNA leksak exempelvis? Och DENNA? Och DENNA? Ja.. Listan är lång, haha.

+ Närheten och den nya relationen till min man. Vi har verkligen kommit varandra närmre och jag trodde att vi stod varandra närmare än närmast redan innan jag blev gravid. Sen har vi blivit jättenykära igen också!

+ Sitta i soffan och klappa magen och veta att man har en bebis där inne som lever ett eget liv. Det är mäktigt!

+ Att dra på sig en tight tröja över magen och känna sig vacker för en stund. Kommer ihåg första gången jag kände mig fin under graviditeten. I vecka 22 tror jag att det var. Minns det så tydligt och det var när jag drog på mig ett tight linne. Nu kommer dessa stunder då och då.

+ Alla fina mammor man får lära känna via instagram/blogg. Får så mycket tips och stöd som jag är så tacksam för så det finns inte!

Blir en heeel del melon och jordgubbar, har man cravings så har man, hihi//Och här är första gången jag kände mig fin som gravid! Har inte visat denna bild på bloggen tidigare tror jag.

– Min tunga är full med sår. FYFAN säger jag bara. Gör så ont. Någon som varit med om samma sak? Är i överlag känsligare i munnen också. 

– Tuttarna är knöliga och ömma och gör ont bara man råkar trycka till lite på dom.

– Mitt illamående är som ni kanske redan vet om inget att leka med. Hade aldrig ens föreställt mig att man kunde må så illa innan jag blev gravid. 

– Det finns inga snygga mammakläder! Varför? Bara för att man blir mamma/gravid verkar det som om klädföretagen tror att man blir en tråkig tant utan stil.

– Skräcken inför förlossningen. Jag är så rädd. Läste på igår om olika typer av grader man kan spricka i där nere. Varför läste jag det, haha..?

– Alla finnar! Alltså det ser ut som om något har sprängts i mitt ansikte typ.. Särskilt runt munnen, usch.. Och jag som hoppades på en sommar utan smink.

– Tappar fransar och hår… Fixade fransarna hos Emelie för bara någon vecka sedan och har inte en enda kvar. Och tappar mycket hår i duschen också.

– Förstoppning och halsbränna, något som jag knappt upplevt förr är typ vardag nu.

En liten bild på gottis som vi åt för några veckor sedan, mums! Och ”drinken” är så enkel och en av mina favoriter. Mixa is, vattenmelon och lime =) 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.