Gabriella Joss

Svar på era frågor!

Hej! Jag undrar hur du tänkte kring studielån? Studerar själv så därför jag undrar du skrev ju att du hatade lånet, då kanske du kan ta 50% tex? Jag hade gärna sluppit lånet om jag hade kunnat med det skulle inte gå Det minskar ju inkomsterna i framtiden när man ska betala tillbaka, då man dessutom kommer att ha betalat jättemkt ränta för ingenting.,

Hej! Jag tycket att studielån är en bra investering i sig själv och sin personliga utveckling då en akademisk utbildning enligt mig är ett måste om man vill öppna ögonen och vidga sina vyer helt inom ett visst ämne/en viss inriktning. Så tycker absolut att lån är något man ska ta om man ej kan finansiera utbildningen på annat sätt (vilket man såklart oftast inte kan då man varken kan eller vill jobba så mycket på sidan av heltidsstudier som redan tar upp all tid man har). Anledningen till att jag valde att inte fortsätta ta lån var inte i grund och botten själva lånet utan snarare att jag inte var så intresserad av utbildningen i fråga. När jag bestämt mig för vilket program jag vill gå och verkligen brinner för det jag ska plugga så kommer inte lånet att kännas som ett problem längre (trots att jag hatar lån). CSN har dock riktigt bra ränta och den är låg och förmånlig. Med tanke på hur mycket man lånar så är det egentligen inte sååå mycket extra man betalar. Och då får man arbeta med något man älskar och är intresserad och insatt i (förhoppningsvis). Med andra ord så är det ju värt det i det långa loppet. Tycker inte att man ska vara rädd för lån om det är lån i rätt syfte! I framtiden får vi se hur jag kommer att göra. Vi klarar oss på F:s inkomst enbart men då jag som sagt inte vill känna mig begränsad så är inte det ett alternativ för mig just nu. Jag skulle nog aldrig orka jobba parallellt med heltidsstudier men dom som orkar det kan ju extrajobba och på så vis ta mindre lån. Alla gör som dom vill och som det funkar bäst för dom! Jag har inget emot studielån om det är i rätt syfte och om man faktiskt investerar i en utvildning man VILL och ÄLSKAR att gå. Kram!

Vad är dina 5 svagaste saker? Tex humör, redovisa osv!

Hmmmm.. Min absolut jobbigaste last är nog att jag blir arg och irriterad när jag blir stressad. Kan verkligen bli ARG om jag har bråttomt och allt går fel. Exempelvis på morgonen när jag har bråttomt till jobb/skola. F har lärt sig att ligga kvar och sova tills jag är färdigsminkad och påklädd så att han slipper mina irritationer, haha Mer svaga ”saker” med mig… Jadu! En svaghet jag har är nog att jag äääääääälskar chips och pommes. Det är min stora last i livet (så nu fick ni kanske veta något nytt om mig som ”bara” äter frukt, haha). Mer svagheter är kanske att jag lätt blir nervös när jag ska prata i en stor folkgrupp. Jag blir dock inte nervös när jag STÅR framför en stor folkgrupp och föreläser om något. Men just när det kommer till att jag ÄR i en stor folkgrupp i typ en diskussion – DÅ blir jag nervös (oftast). Jag är väldigt pedantisk av mig och kan vara uppe hela natten och städa för annars får jag ingen ro i kroppen när jag ska sova. Det är ju lite negativt då det ofta blir seeena kvällar som det är redan. Och det blir ju inte bättre av att jag måste göra hemmet exemplariskt innan vi hoppar i säng. Den femte och sista svagheten är väl att jag tar mycket personligt. Jag analyserar mycket och blir lätt ledsen om någon är kall/elak mot mig. Har svårt att skaka av mig saker (detta gäller då i personliga sammanhang och inte ex. i ett arbete där man har att göra med olika typer av kunder med olika humör) när det kommer till mina personliga relationer. Sen är jag väl rätt långsur också, om jag vill

Fint inlägg! Juste, vem tror du är vinnaren av Paradise? Jag har gjort ett inlägg om detta så gå gärna in och kika. Kommentera gärna om vem DU tror vinner, det vore jätte skojigt om någon faktiskt prickade in helt rätt eftersom allt kan hända i Paradise (; Massa tisdag kramar till dig!

Jag tror att Jesper Fröidh kommer att vinna PH! Eller Aina eller Niclas. Eller kanske Samir. Haha jag veeeet faktiskt inte. Som sagt vad som helst kan hända! Kram!

skit intressant blogg! Vad jobbar du med? Önskar dig lycka till med din man och lägenheten och allting!

Tack fina du! Jag jobbar för Glocalnet/Transcom här i Umeå. Kram!

Hur kom ni fram till att ni skulle/ville tatuera in varandras namn?

Oj! Svår fråga. Det kändes så självklart och det var väl F som sa först att han ville ha mitt namn skrivet vid sitt hjärta. Det är den enda tatueringen han har och det tycker jag är lite extra fint då han inte har planer på att någonsin göra några fler tatueringar Men vi ville ha varandra på ALLA sätt och vis. Vara bästa vänner, bo ihop, gifta oss, tatuera namn. Göra allt man kan göra för att få varandra både fysiskt och psykiskt. Sitta ihop så mycket som möjligt i princip. Det är så svårt att beskriva vår kärlek till varandra. Vi är nog ganska besatta av varandra och av vår relation och vi har alltid så sjukt kul ihop och SÅ MYCKET PASSION! Jag saknar F varenda sekund han inte är hos mig och jag vill dela allt med honom. Vi är sådär läskigt överdrivet kära bara, haha Kram!

F:s fina tatuering! Undrar du också något? Fråga så svarar jag i ett inlägg imorgon om jag får tillräckligt många frågor. Precis som vanligt med andra ord. KRAM!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.