Frureinhold

Till alla mammor

Idag är det alla mammors dag, en dag att fira, en dag där eftertanke och kärlek bör lyftas och en dag där vi än en gång borde höja handen mot det våld som kvinnor utsätts för varje dag. Idag är en dag riktad mot alla mammor, vissa firas med dunder och brak, vissa sitter på en gummibåt påväg över Medelhavet, några sitter utan för Ica och försöker samla ihop några kronor för att hjälpa sina barn medan andra äter en brakmiddag ihop med mormor, farmor mfl. Oavsett vart vi står idag är det en dag för oss mammor. Jag hade önskat att ingen mamma skulle behöva leva i förtryck, i ett hem fyllt av våld, jag hade önskat att ingen mamma skulle behöva utsätta sig Själv och sina barn för en livsfarlig resa över havet eller behöva lämna ifrån sig sina barn för att de skall ha en chans till att överleva. 

I min värld hade jag önskat att alla mammor skulle få uppleva en fantastisk morsdag, en dag där man tillsammans får en såndär fantastisk dag fylld av glädje och god mat. Vi kan göra skillnad och vi väljer att göra skillnad, Unicef har ett morsdag paket som gör stor skillnad. För tyvärr ser den bittra verkligheten ut så, att alla inte får en sån där fantastisk dag. 


Men idag är bara idag, det kommer en morgondag och även då borde fokus ligga på att bekämpa kvinnans förtryck och våldet mot kvinnor. Det får vara nog nu! En gång för alla! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.