Frureinhold

Tips till dopet eller kalaset

Jag ställde frågan om jag skulle tipsa lite om vad man kan baka till dopet som inte är speciellt svårt eller tar mycket tid 🙂 Jag hade nyss kalas för chloe, eller vi hade och till detta kalas var temat helt gluten och laktosfritt. De enda som hade gluten och laktos var tårtan som vi beställde från bemycupcake. Men förutom den så var allt ätbart för allergiker. Jag tycker det är viktigt att anpassa ett kalas så att ingen känner sig exkluderad 🙂 Min kusin äter heller inget socker så till henne köpte vi massa bakelser och tårta från Jucie nature i kungälv, bästa hälsocafet.

-Baka-

  • Vaniljpannacotta, super enkelt och vi färgade den med rosa karamellfärg.
  • Chokladbollar, alla älskar väl chokladbollar? :p dekorera med olika strössel
  • cupcakes, mitt bästa recept är magisk kladdis, glutenfritt alternativ tar ni fri valet kladdkaka, hitta en form som passar kakformen och tryck ut 🙂 Jag kör alltid smörkräm med färg i.
  • drömtårta, både choklad och vanlig, gjord på potatismjöl och färga fyllningen i valfri färg 🙂
  • marängtårta , chokladtryffeln skall stå kylt 3-4 h men tar bara 5 min att göra 🙂

Det behöver inte vara mycket för att gästerna skall bli nöjda, vi hade 5 olika kakor och köpte laktosfri grädde och smör.

– dekoration – 

Här gillar jag att ösa på, men det behöver man såklart inte 🙂 men tips på bra sidor att beställa dekoration från är Fridaskalas och myperfectday !

IMG_3635 IMG_8761 IMG_8781 IMG_8782 IMG_8783 IMG_8796 IMG_8852 IMG_3654

IMG_8771

Stort lycka till med ert kalas eller dop 🙂 Inlägg för DIY till dopet hittar ni HÄR!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Vill bara påminna om att man måste vara noga med ALLT om man bakar till den som är glutenintolerant. Det man garnerar med kan innehålla vete tex. Strössel är en sån sak. Gör man chokladbollar måste man kolla om gästen använder ren havre, det är inte alla glutenintoleranta som gör det. Vanlig havre går inte att använda alls. Så kolla, kolla, kolla och fråga den som ska äta hellre en gång för mycket.