Frureinhold

sätt inte en etikett på mina barn!

Nu kommer ett inlägg som är direkt hämtat från en händelse idag. Jag har gått och grott detta hela dagen och nu känns det som att jag snart skall explodera. Idag var jag och tjejerna på lekstaden här i kungälv tillsammans med en god vän till mig som har en dotter i Haileys ålder. Dottern till min kompis hade igår på förskolan gått runt och sagt att hon skulle leka med Hailey och upprepat detta vid ett par gånger. En exalterad tjej som skulle få träffa sin vän, inget konstigt med det. Men så hade en av pedagogerna utryckt sig och frågat om hon menade media Hailey (!?). 

menar du media hailey..

Precis där, framför en 6 åring sätter en pedagog på en förskola här i Kungälv en etikett på mitt barn. Framför hennes vän, sätter hon en etikett på ett 5 årigt barn. Ett barn som är precis som vilket barn som helst i kompisens ögon. Den här tjejen ser inte Hailey som ngt er än bara hennes kompis. Men allt det raserades på loppet av 10 sekunder, när den här pedagogen satte en etikett på Hailey. Hur hade det sett ut om Hailey gick på den här förskolan? hade hon behandlats annorlunda för att hon har en mamma som arbetar med sociala medier och som själv är med och skapar klipp, bilder etc. Jag får rysningar och blir uppriktigt rädd och förtvivlad. Jag är ännu mer tacksam över världens bästa dagmamma som aldrig skulle utrycka sig på de här sättet, eller behandla Hailey annorlunda.

allt det raserades på loppet av 10 sekunder, när den här pedagogen satte en etikett på Hailey.

Varje dag kämpar jag för att alla människors lika värde, att man skall få älska den man vill, klä sig hur man vill och vara den man vill. Vi i familjen sätter inga värderingar och inga etiketter framför andra människor förnamn. Den här personen som arbetare på den här förskolan är en utbildad pedagog. En pedagog som har hand om barn varje dag, som skall lära barn vad som är rätt och fel. Som skall utifrån en värdegrund tala om människors lika värde. För ja, i läroplanen står det klart och tydligt kring hur man skall behandla alla på samma sätt.

Jag kommer att kontakta kommunansvariga för denna förskola och jag hoppas att detta tas på allvar. Det är inte en klyscha att vi vuxna skapar våra barn. Inga barn föds som mobbare, nazister eller liknande, barn lär av oss vuxna. Skolan är en plats där barn spenderar otroligt mycket tid vilket gör rollen som pedagog än viktigare. Mitt barn är precis som vilken 5 åring som helst, ingen skall få ta det ifrån henne eller sätta en etikett som sen kan användas emot henne i olika sammanhang.

img_2477

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Jag förstår att du reagerar och blir upprörd. Jag tänker också att det kan vara bra att fundera över hur du har fått informationen, det är svårt att tolka vad andra säger när man själv inte varit där. Det kan bli en jättetråkig situation för den här pedagogen OM det är så att allt är ett stort missförstånd (vilket det faktiskt kan vara!). Är det inte bättre att själv prata med berörd pedagog och säga vad du har hört och be pedagogen ge sin version av händelsen INNAN du bestämmer dig angående anmälan?
    Bara lite tankar 🙂

    1. frureinhold

      Självklart, du har helt rätt. Nu är det ingen feltolkning då ordet media Hailey inte går att tolka på fel sätt. Däremot skall jag ringa och fråga pedagogen angående hur hon tänkte och om hon kan förklara sig. Det är ett rejält övertramp och inte ok på något sätt!

      Ha en fin kväll

  2. HANNA

    Kommer själv i från kungälv. Nyfiken på vilken förskola det handlar om. Vill undvika att sätta mitt barn på såna ställen. Min styvson går på röd haken i Kungälv vilket är en riktig dålig förskola. Haft flera möten med deras chef och även hans chef när vi tillslut tröttnade på allt helt och hållet på personalen som jobbet där

  3. Petra P

    Men herregud! Tycker verkligen du ska stå på dig här för så här får det ju inte gå till. Otroligt dåligt av den pedagogen och inte okej!

  4. Hanna -Mitt liv som förlossningsskadad

    Så fruktansvärt dåligt gjort av pedagogen! Alla kan självklart ha en dålig dag men när man jobbar med barn är det inte ok att bara haspla ur sig vad som helst. Förhoppningsvis kan personen kanske lära sig något av händelsen men tyvärr kan hen inte göra det ogjort! Tänk om man bara kunde backa bandet, göra om och göra rätt <3

  5. Brownsugar

    Gud!! Vad fan är de för fel på folk?! De där va så sjukt gjort av den pedagogen att jag inte finner ord. Bra av dig att ta upp det med dom som sitter ”högre” upp för såhär får de inte gå till!

  6. Nazima

    Usch va dåligt!!! Det sätter flera av oss pedagoger i förskolan i dålig dager. Jag tycker du gör helt rätt att kontakta ansvarig för denna förskola, så får det verkligen inte gå till… Ju mer jag tänker på vad du skrev desto mer absurt, helt genomknäppt att sätta en etikett på ett barn, ett BARN!!! Är så man blir mörkrädd!
    Kramar