Frureinhold

Var finns träningshetsen?

Ja det går nog inte att undgå att det varit lite turbullens den senaste tiden på bloggar runt om. Den ena vill lyfta en hälsosam livsstil, den andra vill såga en hälsosam livsstil och svullna glass och muffins, sen har  vi den andra som vill kritisera andra bloggare som använder sina kanaler för att marknadsföra en produkt. Där är jag faktiskt helt matt, för det kastas pajer hej vilt och det är så fruktansvärt att en bloggare gör något för sin egen vinning. Men samme bloggare gör både sponsrade inlägg och affiliate inlägg där de tjänar pengar på sina läsare :p Jag blev ju helt klart attackerad efter att jag bloggar om C9 och hur jag upplevde sånna positiva resultat vilket resulterade att fler ville testa och välja en hälsosammare livsstil. Men jag skakar av mig den biten, för missunnsamheten och dubbelmoralen lyser som en stark sol.

Jag tycker att det är viktigt att se skillnaden på att ljuga, sprida osanning, eller att tvinga på en annan människa något som jag själv inte tror på. När jag skrev om C9 skrev jag utifrån min upplevelse, jag var positivt överaskas och precis det valde och väljer jag att dela. Sen om andra känner igen sig i att de har ett ohållbart tänk kring t.ex. socker så är jag glad att de väljer att göra något åt det. C9 handlar inte om att svälta sig själv eller att lura människor, tvärt om, det handlar om att få de verktyg som behövs för att bryta ett ohållbart mönster. Känner man att man inte behöver en kur för att lyckas är det grymt bra, men tyvärr tillhör inte jag den kategorin.

Igår läste jag en artikel, den hette var finns träningshetsen;

Det slår aldrig fel. Så fort man skriver något om träning i positiva ordalag skyndar sig någon att dra träningshetskortet. Jag begriper inte den här träningshetsen, gastas det och snart har man ett koppel av människor efter sig som anser att man är fan själv.

Själv har jag aldrig förstått grundpremissen kring det här begreppet, som blivit den slöes ständiga trumfkort. Jag har i många år rört mig i en ganska bred träningssfär, och ändå aldrig stött på någon träningshets. Kan någon visa den så omtalade träningshetsen för mig? Jag betvivlar att den verkligen finns. Vem är det som hetsar? Var hetsas det? Och om vad?

För ni får ursäkta mig, men det kan väl omöjligt kategoriseras som träningshets att skriva positivt om träning? Samtidigt som folk i tid och otid dör av hjärt- och kärlsjukdomar, och stora delar av befolkningen inte ens rör sig en timme i veckan?

Sorry, men det är inte träningshets när någon delar med sig av sin träning i sociala medier. Det är inspiration, och den som inte gillar det kan med ett enkelt klick välja att avfölja. Det är inte heller träningshets när arbetsgivare erbjuder sina anställda konditionstester – det är en personalförmån som de allra flesta borde vara avundsjuk på.

Människor blir provocerade när man tränar dubbelpass eller – Gud förbjude – avstår kanellängden på tiofikat för att i stället äta ett äpple. Men att se på det som någon slags träningshets är ju helt absurt.

För vad det handlar om är ju bara sunt förnuft.

Om du blir stressad och får dåligt samvete när du ser mig ladda upp en selfie efter att jag sprungit en mil medan du varit bakfull i sängen, är det ditt problem. Inte mitt. Och den där stressen är egentligen bara en sund varningsklocka där din kropp försöker tala om för dig att det är dags att ta tag i livet.

Typ nu. (källa)

Jag kände när jag läste detta att JA JA JA! Äntligen är det någon som vågar ta i ämnet och faktiskt lyfta upp problematiken kring att vi rör på oss alldeles för lite att vi äter alldeles för mycket socker och att det faktiskt inte är fel att pusha andra att faktiskt röra på sig 🙂 Att jag lägger upp bilder på hur min kropp ändrats på 6 dagar handlar inte om dåligt självförtroende, det är det sista jag har, jag är stolt över min kropp. Både nu och efter att jag precis fött mitt andra barn, min kropp är mitt tempel och det är min plikt att ta hand om den. Ni som tror annat borde skämmas och fundera över hur ni egentligen mår om ni blir helt förbytta av att jag väljer att ta hand om min kropp på ett positiv sätt. Att utesluta socker, att äta mer frukt och grönt är och kommer aldrig att vara FEL. C9 handlar inte om svält, det är ingen diet och ni som snackar pyramidspel, släpp det och gå vidare.

Phu det blev ett långt inlägg, men jag känner att vi behöver vara lite extra tydliga så att INGEN missförstår!

img_9199 img_9057

img_9209 img_9211

och argumentet att det inte går att träna med barn, det går fint, både på gymmet eller varför inte ute på en härlig promenad i solen 🙂

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.