Frureinhold

Tips på hur man kan klä barnen i bilen

Våren kom men lämnade oss lika fort igen, inte mig emot då jag älskar snö 😀 Men när det kommer kyla och snö blir också bilfärden lite klurigare. Man har svårt att klä barnen rätt och framförallt säkert. Det finns endel klipp på barn som suttit med tjocka jackor och vid krock flygt ur sina bilbarnstolar. En för tjock jacka kan orsaka förrädiska skador som faktiskt går att förhindra. Jag tänkte ge er mina absoluta bästa tips på hur barn kan färdas, varma och säkert i bilen.

1. Om ni har en ny bil finns det oftast värmare i bilen, sätt på den i god tid innan avfärd så är bilen varm och go när ni kommer ut. Alt att ni går ut först och startar bilen en stund innan avfärd.

2. mössor kan vara knöligt och kännas obekväma, men det finns såkallade rånarluvor som är mjuka och varma.

3. Tunn fleecedress alt ull dress som värmer massor, men som inte tar massa plats för bältet. Sätt även på ett par raggsocker som är varma och mjuka.

Barn vill inte ha det knöligt och obekvämt så det är upp till oss föräldrar att göra det bästa möjliga för dom. Jag har ingen bra bild på Chloe i morse, men får ta en bild och lägga in här 🙂 Vi har värmare i bilen som vi styr med en app vilket gör att vi alltid kan ha en varm bil. Ha även en filt med er i bilen om ni med all förmodan skulle få stopp.

img_7780

Chloe precis insatt i varm bil, fick skynda att ta bilden :p men visst gör hon tummen upp 😀 som ni ser har Hailey mössa och en tunn fleece på sig. Var rädda om era barn och det är ni föräldrar som bär ett stort ansvar mot era barn att färdas säkert i bilen. Hailey sa en sån bra kommentar igår när hon hade jacka på sig påväg till bilen.

mamma nu måste jag ta av mig jackan så att jag sitter säkert..

älskade gullunge <3 Ni kan hitta fler tydliga bilder inne hos Linda, där hon visar selma med och utan jacka !

Info om ADAC som genomför de testerna: 
ADAC är en tysk bilintresseorganisation som organiserar tester av bilbarnstolar. Testerna som genomförs är ca 50% tuffare och sätter strängare krav än ECE R4404 godkänningen.

I testerna utgör krockresultatet 50% och användarvänlighet, komfort, bruksanvisning, monteringsmetod m.m. 50%. Det är det lägsta resultatet som gäller. Här genomförs både frontal- och sidokollisiontester. Detta är särkskilt viktigt då barn vid en sidokollision kan utsättas för väldigt allvarliga skador.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Christine

    Hej! Jag hamnade här via en länk Besafe lade ut. Säkerhet i bil ligger mig varmt om hjärtat och är också ett stort intresse. Därför blir jag väldigt förvånad över en framåtvänd 4-åring när det talas om säkerhet, och dessutom Besafe länkar till detta inlägg. Vad hände där?

    1. frureinhold

      Besafe bakåtvända stol är upp till 4 år, Hailey är idag drygt 4.5 fyller 5 år i september. Hon har både längd (110 cm) och vikt (17 kg) för att godkänt sitta framåt. För haileys del var det dags att vända och få en ny stol. Besafe är ett ledande företag inom säkerhet i bil och därav val av stol för Hailey. Hon sitter säkert och även om det aldrig går att sitta mer säkert än bakåtvänd var det inte längre ett hållbart alternativ för Hailey.

      Ha en fin kväll // J

  2. Camilla

    Att starta bilen och låta den stå på tomgång en stund innan är bara idiotiskt. För det första för miljön och för det andra så blåser sällan bilar varm luft från början utan gör det när motorn är varm. En stillastående bil får långsamt en varm motor. Man måste ut och köra bilen för att det ska gå snabbare.

    Det vore bättre om du rekommenderade att man köper en kupévärmare istället. Många bilar har uttag installerat men annars brukar man ofta ha ett eluttag i närheten och med en förlängningskabel genom dörren så fungerar även det. 🙂

    1. frureinhold

      Det har du helt rätt i och i miljösynpunkt inte världens bästa. Får hoppas att det görs fler miljövänliga bilar 🙂 kupevärmare är superbra, men för tex oss hade det inte varit möjligt då vi bor i radhus utan elkontakt. Men superbra tips annars 🙂

      kram