Frureinhold

Färdas säkert i bilen

I juni förra året fick jag frågan om att bli ambassadör för Besafe. Just då hade jag precis ingått ett samarbete med en annan bilstolstillverkare och tackade då artigt nej. Jag Förklarade som det var och inga sura miner. Men under hösten kunde jag inte släppa tanken på Besafe och även om jag var nöjd med de stolar vi hade, så ville jag ändå veta mer. Många av mina nära bloggkollegor var och är ambassadörer vilket gjorde mig ännu mer motiverad att faktiskt lära mig ännu mer kring barns säkerhet i bilen.

Jag mailade tjejen som tidigare kontaktat mig och vi bestämde oss för att inleda ett samarbete. Jag har fått läsa massa av nyttig information, tagit del av olika tester och veckan innan Sälen fick vi hem deras senaste tillskott Besafe iZi modular

Besafe iZi Modular-familjen är det nya innovativa barnsäkerhetssystemet från BeSafe med en användning från nyfödd till ca. 4 år. Vi har endast bilbarnstolen och inte babyskyddet 🙂 det är stort fokus på Izofix och från och med 2013 har alla nya bilar Izofix installerat. Detta för att säkerställa säkerheten för barn som färdas i bilen. 

BeSafe iZi modular är ett modulsystem för bilbarnstolar som består av just en ISOfix kompatibel bas och två bilbarnstolar. När barnet växer ur babyskyddet kan bilbarnstolen användas på samma bas. Basen kan justeras för att ge mer benutrymme för barnet, vilket innebär barn upp till en ålder av cirka fyra år (105 cm höga) kan resa bakåtvänt. Fördelen är också att man inte behöver ändra stolen framför om barnet färdas i baksätet. Stolen sitter som i en skål och tilltas endast i själva basen. 

Brsafe iZi Modular anpassar sig till det växande barnet med justerbart nackstöd och bodyhugger. Det finns enkla magneter som håller bältet åt sidan när det inte används. Den unika kombinationen av EPS och skum i stolen tillsammans med mjuk stoppning gör iZi Modular-familjen mycket bekväm. Olika sovställningar gör stolen till det det perfekta valet för oss. Chloe sitter otroligt bra i stolen och hon kommer upp mer än när hon låg i babyskyddet, men utan att huvudet tippar fram. 

  
BeSafe iZi Modular har presterat utmärkt i krocktester och möter kraven av det nya reglementet UN r-129 (i-Size). Det förbättrade sidokollisionsskyddet, Side IMpact Protection + överträffar de högt satta kriterierna som Un r 129 ställer på en bilbarnstol. SIP + i kombination med en medföljande sittkudde och ett huvudskydd med extra stoppning säkerställer att bilstolskonceptet ger överlägsen säkerhet för det växande barnet genom hela användningstiden. 

Bilstolen som kom innan denna blev utsedd till bäst i test och jag är övertygad om att denna stol kommer att toppa listorna! 

Jag är stolt ambassadör och har ni frågor så var inte rädda att ställa dom! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.