Frureinhold

Skillnaden på att korrigera brösten kontra ex tänder 

Jag fick en kommentar på bloggen som satte sig minst sagt. Den handlade om att jag sänder dåliga signaler för att jag väljer att korrigera mina bröst. Att jag framgår med dåligt exempel när jag tex förespråkar att alla är vackra som dom är. För att förtydliga, alla människor är vackra på sitt sätt och mitt val handlar om ett komplex som fått mig att må dåligt. 

Här är mitt svar till dig;

Läste din kommentar och blev faktiskt lite ledsen, mitt val att korrigera mina bröst handlar om ett komplex Som berört mig sedan jag var ung. Likt en person som väljer att ha tandställning för att korrigera något som inte känns bra. Mina bröst görs för mig, för mitt välbefinnande och för att få känna mig kvinnlig. Som det är nu har jag inga bröst alls och det mår jag inte bra av. Efter att jag ammat två barn har de gått från att vara små till obefintliga. 

Jag hoppas du kan acceptera mitt beslut och tack för din kommentar. 

Jag undrar om det hade varit skillnad om jag valt att sätta in tandställning istället för just brösten. Det känns så otroligt laddat och många tar det som att man gör det för att visa upp sig (en spekulation) 

Frågan är om det blivit samma diskussion om en man valt att korrigera något på sin kropp. Jag har ändå lånat ut min kropp till två underbara barn och skapat något fantastiskt. När jag sedan väljer att korrigera det som tagit ”skada” av detta då är jag en dålig förebild. Det gör mig uppriktigt ledsen. 

Tack alla andra som peppat och stöttat <3 

  
De två bästa jag vet ! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Loppis

    Som ett tillägg kan det vara intressant att ställa sig frågan om man anser att det är ok att kvinnor som opererat bort sina bröst pga cancer gör nya? Billigt dessutom, med bidrag av skattepengar. Men om man ammat bort dem eller fötts med minimala så det inte ok göra nya ens om man betalar själv för då är man onaturlig? Bröstcancerpatienter kanske istället borde förbli utan, vara tacksamma att de lever och låta skattepengarna gå till något vettig? Detta är INTE min åsikt utan en reflektion utifrån de åsikter som dömer bröstförstoringar negativt.

  2. Loppis

    De unga, ofta blonda, tjejer som för många år sedan gjorde bröstoperationer till ett synligt fenomen för allmänheten genom sina oproportionerligt stora implantat har präglat synen vi håller fast vid än idag. Synen som säger att det är en fåfäng och omogen korrigering som gör oss onaturliga. Många tror att denna syn ännu är den politiskt korrekta att hålla fast vid. Jag tycker det är dags att lämna den bakom oss. Vi gör korrigeringar dels efter utseende som hårfärgning, naglar, fransar etc av fåfänga. De mer krävande korrigeringarna som bröstoperationer, tandställning och inte minst bröstförminskningar är inga fåfänga infall. Det är dyra och plågsamma ingrepp som är väl genomtänkta. En investering i den egna kroppen. Att göra något enstaka sådant ingrepp gör inte en person till dålig förebild. Synen kan också delvis vara negativ för att man tar hjälp utifrån för att fixa något. Träna/banta/dieta/fasta som du klarar själv är numera ok för man gör det för hälsan, heter det. Inte för att bli smal. Men hur många skulle fortsätta orka/vilja lägga lika mycket tid, kraft och pengar på det som idag om det inte även påverkade vårt utseende positivt? Att ett ingrepp ger ett förbättrat mentalt välmående bör också vägas till dess fördel. En bröstförstoring är en lika fin investering som träning eftersom psyket mår bättre precis som en bröstförminskning är en fin investering då ryggen sedan tar mindre stryk. Det är först när ingreppen ständigt följer varandra och inte upphör som det tyder på fåfänga, osäkerhet och något man bör jobba mentalt med istället, anser jag. Nu är det dags att släppa den barnsliga bimbosynen på bröstingrepp.

  3. Linda

    Hej.
    Tack för att du delar med dig av detta. Många som mår dåligt över detta skulle jag tro. Själv har jag vänt mig till vc då mina bröst är väldigt olika till strl. Har ett inlägg och ändå är det skillnad. Mår skit så fort bikini åker på och så fort jag måste köpa nya underkläder. Och vad fick jag till svar från vc. Jo att jag ska få en remiss till mammografi först…. Är den grön så skulle jag få en remiss till plastikmottagningen. Hoppas att jag får hjälp nu! Annars får jag ta det på egen hand….. Hoppas att ditt blir bra och så…

    Och förresten…. Jag har haft tandställning.. Och det tack vare min mor som stod på sig om det. Så idag har jag fina tänder… Nu är det min tur att stå på mig om min önskan till mera jämnlika bröst…..

  4. Emma - På Smällen igen!

    Fy vilken tråkig kommentar du fått på din blogg Jennifer! Du har ju inte på något sätt uppmuntrat andra att göra bröstoperationer utan du väljer bara att korrigera något som du känner är viktigt för dig! Jag tycker att din jämförelse med tandställning är klockren! Och att ”återställa” brösten efter att man har fått barn är inte att vara plastig och onaturlig. Det är inget som alla vill göra, men du väljer att göra det och det måste få vara ditt val. Du är inte en dålig förebild för att du prioriterar dig själv efter att du har offrat din kropp för att sätta dina barn till världen! Jag tycker att du gör ett jättefint jobb på nätet med både mobbing och uppmuntrar folk att känna sig fina. Du ska inte ta åt dig av det här!

    1. frureinhold

      Tusen tack Emma och vad underbar du är <3 jag är så glad över att du skrev och du sätter Verkligen ord på mina känslor kramar i mängder!

    2. S

      Jag tänker att det är en stor skillnad på att operera brösten och att använda tandställning. Att ”perfekta” bröst är något som skapar komplex och dåligt självförtroende hos främst (?) unga kvinnor är ingen nyhet. Kan tänka mig att det är större tolerans för en sne tand än vad det är för hängtuttar. Är helt för att alla får göra vad dom vill med sina kroppar, jag själv har hängiga urammade bröst som jag planerar att korrigera i framtiden, så detta är ingen kritik mot dit val. Håller bara inte med om att det är en vettig liknelse. Sen är det lite tudelat. Dels är det fantastiskt bra att våga skriva om detta, kanske öka toleransen, samtidigt är det ju sånt här som skapar idealbilder och komplex. Att man måste operera sig för att man inte ser ut enligt normen. Som sagt ingen kritik (jag vill ju själv operera mig!), bara lite funderingar.

      1. frureinhold

        Tusen tack för din kommentar 🙂

        Förstår hur du menar men jag vill bara klargöra att jag ingenstans skriver om normer eller den rätta kroppen. Bara den rätta kroppen för mig, der har ingenting med samhällets krav på hur en kropp skall se ut. Utan allt handlar om min känsla och hur jag vill att min kropp skall se ut. Hade jag kunnat amma livet ut hade jag inte gjort korrigering XD. Skämt och Sido, men vill klargöra att jah inte lyfter ord som norm eller ett perfekt utseende, bara min egna känsla 🙂

        Kram J

  5. Camilla Gunnarsson

    Bra skrivet! Ens egna kropp ska andra sluta bry sig om! Den är din och bara din, du gör precis som du vill och känner, heja dig! Kram
    Och du är en fantastisk kvinna och mamma till två underbara flickor ❤️

    1. frureinhold

      Alltså TACK!! Jag blir rörd till tårar av alla fantastiska kommentarer jag får och att du tar dig tid att printa ner några rader, det värmer enormt <3 ha en underbar kväll kramar

  6. Matilda

    Hej,

    Brukar titta in ibland men nu kände jag att jag var tvungen att skriva. Vet precis hur du känner dig. Jag har haft komplex sedan tonåren och jag är glad över att jag fixade efter mina två barn. Efter amningen såg det inte klokt ut, jag vantrivdes och gjorde en operation, lagom stora men så att jag kan fylla ut en behå. Trivs skitbra och det är ingen som ser eller tror att jag gjort det och det var det viktigaste-jag gjorde det för min skull. Lycka till och ta inte åt dig.

  7. Emma

    Det kan väl mycket väl hända att de flesta av oss på något sätt faller för medias bilder och trycket som följer av dessa och kan vara anledningen till att bröstförstoringar fått så dåligt rykte. Jag opererade mina bröst just för att det inte fanns några och jag kände mig mig så otroligt okvinnlig. Ingen som ser mig tror att jag har opererat mig, för deras storlek är i proportion med min kropp, vilket jag tror de flesta bröstoperationer görs för, inte för att bli kändisar!
    För mig handlar hälsa om att göra vad som känns rätt för en själv som gör att man mår bra, inifrån och utifrån!
    So Go Jennifer!!

    1. frureinhold

      Tusen tack för din kommentar <3 det är precis de jag menar, att jag tagit detta beslut för att själv må bra <3 kramar

  8. Susanna Oslofru

    Gud så ledsen jag blir när jag läser den dumma kommentaren. Gumman, inte bry dig och ta för guds skull inte åt dig! Jag ska själv korrigera mina bröst och har tid nu i mars. Jag tycker att var och en har rätt att bestämma över sin egen kropp och om man har möjlighet att rätta på något som man inte mår bra över så ska man självklart göra det! Jag stöttar dig i ditt beslut och hoppas att det hjälper och värmer lite grann i alla fall 🙂 Vi får helt enkelt försöka lyssna på dom som vill oss väl och inte bry oss om dom som inte förstår och skriver elaka saker. Det är ju så när man är så offentlig på bloggen, men det är bara att skaka av sig, stå på sig och fortsätta stå för den man är!
    Massor med kramar till fina dig <3

  9. Stina Karlsson

    Frågan handlade om hur synsättet bröstkorrigering kontra arrangör av Boozt , i hälsans tecken, där det naturliga och inte konstgjorda är så omtyckt.

    Vad du gör för ditt eget välbefinnande det bryr jag mig inte det minsta om, men som förebild i samband med detta tycker jag att det inte faller sig naturligt.

    Lycka till med både det ena och det andra.

    1. frureinhold

      Hade det varit skillnad om jag skrev om tandställning? Det är en skönhetskorrigering, eller är det just bröstkorrigering som automatiskt gör mig till en dålig förebild? 🙂

      / J