Frureinhold

jullovsaktiviteter budget vs dyrt

Japp då var det jullov och för många innebär det en rejäl hets kring vad man skall hitta på och det mesta kostar faktiskt onödigt mycket pengar. Jag tänkte tipsa om jullovs aktiviteter som inte kostar speciellt mycket och även det som kostar lite mer.

1. skog/parkturer för oss som bor på landet (typ) kan ta oss en tur i skogen, barnen älskar skogen och med en liten matsäck fylld med varma drycker och en smörgås, kommer man lindrigt undan ekonomiskt och man får en rolig stund tillsammans. Bor man i stan kan man besöka någon mysig park, leka på lekplatsen och även här ta med en matsäck. Tänk på att man kan lämna mobilen hemma eller på ljudlös 😉 

2. skridskor/simma Här i kungälv har vi en ishall med kombinerad simhall. Där kan man åka skridskor för 10 :- per person och barn under 7 år går gratis. Här kan det tillkomma en kostnad för skidskor, men har man tur kan man låna av en kompis. Man behöver inte ha några förkunskaper och jag kan lova er en riktigt kul stund tillsammans. I simhallen betalar man 40 :- för vuxen och 20 :- för ungdom, barn under 7 år går gratis med vuxen. Jag förespråkar simning helst några gånger i månaden för att vänja barnen vid vatten 🙂

3. mys på biblioteket, Detta är för många underskattat, men en stund på bibblan är så mysigt och barnen kan sitta sin egna värld och gå igenom sina favoriter. Oftast finns det även pysselrum som är uppskattat. Min stora tjej älskar att låna med sig böcker hem. De flesta städer har bibliotek.

4.  Gå på museum, dö trist tänker ni, men barnen älskar det. Många museum är helt gratis eller kostar en liten summa. Naturhistoriska i sthlm kostar det 100 :- för vuxen och barn gratis. Världskulturmuseet i göteborg kostar 40 :- för vuxen och barn gratis.

5. spårvagnstur, Detta kan också innefatta buss, tåg etc. För en billig peng kan man åka genom stan och kliva av på spännande platser. Man kan också göra som en liten skattkarta för att göra det extra kul 🙂 I Göteborg kostar ett dygnskort 85 :- för vuxen.

Nu till det som kostar lite, men som också är kul 🙂

1. Universeum, Hailey älskar universeum, där kan hon se på alla djuren, testa rymden och olika experiment. kostar vuxen 175 :- och barn 120 :-, familjebiljett 545 :-.

 2. BIO, vi älskar att gå på bio och det är inte jättedyrt, men det är heller inte helt gratis så därför hamnar bio på dyrt listan. Detta är ett ypperligt tillfälle att ta med sig ett av barnen för en stund och bara ha lite egentid 🙂 På sf.se kan ni hitta er favorit.

3. Hockey, Jag är ett hockeyfreak och att gå på hockey är det roligaste jag vet. Så även om ni är intresserade eller ej blir det en jätterolig stund tillsammans 🙂 Jag kan varmt rekommendera frölunda indians matcher som alltid bjuder på en grym show 🙂

4. besök lekland, Detta är också väldigt roligt och oftast ligger priserna på ca 100-150 :- per barn. Här i kungälv har vi barnens lekstad, borås har leos lekland och i sthlm finns andys på lite olika ställen 🙂

God fortsättning alla och kom ihåg att barn inte kräver mycket mer än närvarande föräldrar med massa kärlek !

10891967_10152492045025759_8616535841435293582_n IMG_3277 IMG_4231

 

Här är bilder från förra och förrförra året 😀

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Världskulturmuseet

    Kul att du tipsar om oss. Från årsskiftet är det gratis inträde till våra utställningar även för vuxna. Varmt välkomna!

  2. Lisa

    Åh vilka bra tips, speciellt dom budgettipsen.. (y) 🙂
    Oasen är ju ett jättebra ställe, speciellt om man har mindre barn, och åka skridskor är jättekul 😀