Frureinhold

Tävling i samarbete med miljonlotteriet

Som ni vet är jag ambassadör för en vit jul. Det handlar inte om att jag pekar några pinnar åt andra föräldrar. Men jag ställer mig bakom de barn som varje högtid får se sina föräldrar fulla, obehagliga, våldsamma och farliga. Jag har själv växt upp i en familj där alkoholen aldrig varit ett bekymmer. Men i min närhet har det funnits och jag har flera händelser där barn råkat ut för fruktansvärda saker för att deras föräldrar valt alkoholen före dom. Jag är stolt över mig själv att jag väljer barnen. Alkohol i all ära och jag är inte naiv och tror att barn blir traumatiserade för att deras mamma eller pappa tar ett glas vin. Men det handlar inte om ETT glas vin och den som försöker jämföra skinka med vin som någon skribent gjorde borde sätta sig i ett hem där alkoholen flödet varje högtid och där barnen får bli offer för oss vuxnas behov av att sippa på en dryck som gör oss konstiga.

Jag har fått möjligheten att tävla ut ett väldigt fint kit i samarbetet med miljonlotteriet. Vit jul-kampanjen genomförs för nionde året i rad, Syftet med kampanjen är att bedriva jullovsaktiviteter för barn, unga och familjer och få fler vuxna som firar jul med barn att låta julhelgen vara alkoholfri.

Kampanjen bedrivs med hjälp av överskott från Miljonlotteriet. På lotterna kan du inte bara vinna upp till 2 miljoner kronor. Överskottet går till att fler familjer ska få en härlig jul…

Vinsten:

  • Vinnaren vinner alltså 5 st online lotter (värde 100:-)
  •  en kristalltomte (värde 600:-)
  • En bakhandduk (värde 120 🙂

Totalt värde 820 :-

Är du redo att bli miljonär? <- 

~ TÄVLINGSFRÅGA ~

Vilken dröm skulle du uppfylla om du vann 2 miljoner kronor hos Miljonlotteriet? Motivera!

Tävlingen avslutas 28 december 21.00

Lilla-Vit-Jul_low

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna V

    Jag skulle köpa en lägenhet!! Är så otroligt svårt att få hyresrätter och att hanka sig fram i den djungeln mellan osäkra kontrakt är en sån stressfaktor. Men utan stort sparkapital är detta än så länge bara en dröm!

  2. Erik

    En vit jul är något jag alltid ska ha och förespråka. Att diskussioner kring ”att det inte är någon jul utan nubbe” ens existerar är väldigt tråkigt.
    Hade jag haft sån tur att vinna så hade jag köpt en lägenhet med min gravida sambo för att få ett bra hem till min familj att spendera många år i.

  3. Emely

    Underbar tävling!!
    Ja det finns mycket jag skulle göra med 2 miljoner kr 😀 men en av mina största drömmar just nu är att få följa med Yoga girl, Rachel Bråthen på en av hennes yoga retreats som hon anordnar runt om i världen. Den där grymma tjejen ger mig så otroligt mycket inspiration, glädje och motivation och jag är säker på att jag hade lärt mig fantastiska saker både från yogan, från Rachel själv, men även från dem andra som också följer med på resan 🙂 Ha det så gott!

  4. Jennysen

    Kanske låter som en världslig dröm, men att vara skuldfri är min dröm. Betala av alla lån (som tyvärr har hopats), och renovera lägenheten. Det är min dröm! 🙂
    Blir det pengar över skulle jag bjuda min mamma på en riktigt fin resa. Det förtjänar hon efter att ha tagit hand om mig och min bror tillsammans med en alkoholiserad pappa.

  5. Lisa Wahlberg

    2 miljoner. . Då skulle jag renovera hallen men öppenspis å nya möbler. Sen en ny säng till oss.
    Sen betala in lite på huslånet. Sen spara endel å resten skulle jag ge till välgörenhet. (Spädbarnsfonden. O andra organisationer som har med barn att göra.)
    [email protected]
    hoppmorra på instagram

  6. Malin Junghard

    Jag hade betalat av en del av vårt huslån, men också sett till att ta med mina föräldrar och min mans mamma + vår dotter på en riktigt härlig semester – de har ställt upp till tusen för oss och om jag skulle vinna 2 miljoner skulle jag vilja visa min uppskattning gentemot dem ordentligt!

  7. Helena i Uppsala

    Jag skulle bekosta en arkeologisk utgrävning i Mellanöstern.
    Sunt vardagsliv med ständig utomhusvistelse, kroppsansträngning, nyttig mat med mycket grönsaker, färsk frukt, naturligt trött på kvällen. Spännande omgivning med rik kultur, 3000 år gamla ruiner runt omkring som grävs fram. Huvudet rensas och hemma är långt borta …
    Vi skulle anställa en kocka från flyktinglägren i norra Jordanien och kanske även grovarbetare därifrån.

  8. Heléna

    Jag skulle köpa en ny bilstol, en ny kamera eftersom min gick sönder nu när vi tog julkort, en ny mobil då höger sida har slutat fungera och så skulle jag lägga undan så vi har möjlighet med ett nytt boende.

    Alkoholen förstör så mycket. Jag har alltid velat ha en riktig bullerbyjul med massa barn o mat o julklappar och mys för det har jag aldrig fått ha, var helt säker på att vi alltid varit själva tills jag insåg nu när pappa dog att jag faktiskt haft en sån jul under hela min barndom, med alla kusiner, fastrar, farbröder, farmor o farfar MEN det enda jag kommit ihåg är alkoholen, bråken, festerna.. det andra har jag helt förträngt! Jag hatar julen så mycket att jag helst skulle vilja slippa men biter ihop för barnens skull. Men en vit jul är det här,, alltid!

  9. Hanna

    Jag skulle köpa en lägenhet i Göteborg. Planerar att flytta dit i höst och det hade verkligen varit drömmen att äga sin egen lägenhet i favoritstaden nummer 1.
    Hoppas du får en god jul!

  10. Katarina

    Åh, jag skulle köpa en lägenhet på en gång! Att sitta och leta efter andrahandsuthyrningar på Blocket känns faktiskt inget vidare längre…

  11. Titti skarp

    hej
    om jag vann så mycket så skulle jag köpa först det viktigaste familjen behöver och sedan skulle jag besöka barnhem i estland och kolla vad dom behöver förutom mat och hygien artiklar
    skulle skänka mycket till dom barnen
    så hoppas den dagen kommer så man kan dela vinsten med dom utsatta barnen

  12. Malin

    Om jag vann 2 miljoner skulle jag hjälpa mina föräldrar att betala av lånet vi har på landet, se till att jag delvis kan betala en lägenhet i Stockholm då jag gärna vill flytta hemifrån men eftersom jag pluggar så har jag ingen möjlighet att få något miljonlån!

  13. EN MÖLNBOBOS LIV

    Jag skulle betala av vår husbil och bil så vi blev helt skuldfria. Sen skulle jag köpa ett hus till oss. Vi har länge velat flytta till hus men utan kontantinsats är det liksom omöjligt 🙁
    Jag skulle även skänka pengar till stadsmissionen och köpa det som behövs till migrationsboendet bredvis oss.
    Sist men inte minst skulle jag bjuda min familj inkl mina föräldrar och syskon med familjer till Thailand över jul, har drömt om att åka dit någon gång.

    Tipsat om tävlingen här

    https://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2015/12/23/miljonlotteriet-2812-kl-21/

  14. Hanna

    Om jag vann 2 miljoner skulle jag göra 4 olika saker med dom.
    ~ Jag skulle ge en del till mina föräldrar
    ~ Jag skulle skänka en del till olika hjälporganisationer, som t ex Unicef
    ~ Jag skulle spara en del till man behöver dom när man t ex ska köpa en lägenhet
    ~ Jag skulle se till att renovera & fixa klart i vårat hus. Eftersom att det just nu står lite still.

  15. Jenny H

    Om jag blir miljonär finns det en sak som jag skulle göra direkt!!
    Bona en resa till LEGOLAND med min familj. Barnen 7 & 5 år är legotokiga, och pappan (min man) är ännu värre;)
    Det kostar såklart inte en miljon att åka dit, men det är alltid massa tråkiga måsten som ska betalas, så jag vet inte när vi kommer iväg på vår drömresa…

  16. MariaM

    Åh, massa tankar dyker upp i huvudet vad som skulle kunna göras för 2 miljoner. Färdigställa huset så vi kan flytta in snart, åka på en resa till varmare länder, sätta in på barnens konto till de blir vuxna. Alla saker låter som underbara i mina öron, men det finns en sak som jag helst skulle vilja. Jag skulle vilja gå ner i arbetstid för att kunna spendera mer tid med det bästa jag har – mina barn! Tänk vad underbart att kunna arbeta 50-60% eller så, istället för 80% som jag för närvarande arbetar! Massa extra tid för barnen och mig tillsammans ❤️

  17. Jenny

    Jag har inte druckit alkohol sedan jag fick veta att jag var gravid för 5,5 år sedan, och saknar inte det alls! Är uppvuxen i en familj där alkohol har varit ett problem, och önskat inte någon det problemet! Om jag vann 2 miljoner skulle jag betalat av huslånet och betalat för ett fint äldreboende åt min mormor som bor i ett annat land som ganska hastigt har blivit virrig och dålig, och tyvärr är det svårt att hälsa på och hjälpa så som man vill när man bor i olika länder.

  18. Jessica Sundberg

    Jag skulle köpa en bil till mamma. Hon ställer upp så mkt för mig och barnen men bil har hon ingen. Vi skulle kunna få ännu mer hjälp ifall hon har bil så det blir win-win situation!

  19. Emilia

    Hade jag vunnit denna underbara vinst, hade jag först betalt av lånen! Sen hade jag sparat undan en massa!!;) så barnen hade haft en bra start i sina ”nya liv” när de är dags att flytta hemifrån!! De viktigast i livet är ju barnen så dom hade fått en sjukt bra start iaf;) nu håller vi tummar o tår för vinst

  20. Sarah

    Om jag vann så mycket pengar hade jag först lagt undan en stor del till Alfred och nästa barn (om det blir något :)) öronmärkta för körkort och handpenning på bostad så att den biten är säkrad. Jag hade gett en del till någon hjälporganisation, minst 10 procent.
    De pengar som blir över skulle antagligen gå in på ett buffertsparande och eventuellt en resa.
    Vi har inga super dyra vanor i vanliga fall och jag tror inte att vi skulle börja med det även om vi vann en massa pengar. Självklart skulle man säkert unna sig något, men det finns faktiskt de som skulle behöva dem ännu mer 🙂

  21. Erica

    Skulle först bli alldeles stum och nästa dag vakna och tro att det var en dröm (som vanligt) för att sen inse att det är på riktigt och få glädjefnatt!

    Jag skulle bygga klart övervåningen på vårat hus som vi ska flytta till i sommar renovera lite i sommarstugan. Barnens sparkonton skulle få en slant och en trevlig resa skulle jag nog planera in i framtiden. Ett körkort till mig själv skulle det såklart bli också då vi ska flytta ut på landet från förorten. Spara och betala av på huslånet vore smart också såklart! Arbetssökande och mammaledig som man är så skulle detta vara det absolut bästa någonsin. Ekonomin är rena rama kaoset, så kanske om jag vann att jag själv skulle unna mig en glass någon gång!

  22. Therese

    Jag hade rest med hela familjen till Thailand vilket är en dröm för oss men tyvärr liten för dyrt.
    Sen hade jag betalat av en del lån och skänkt en del till barncanserfonden.

  23. Daisy

    Jag hade lagt in en slant till huslånet så vi bor billigare, sedan hade jag passat på att ge min son ett syskon och varit hemma med barnen tills pengarna var slut. Dock hade dom fått 100000 var på sina sparkonton också. Finns i min värld inget värdefullare för de små liven än tid med sina föräldrar, absolut inget fel på dagis eller emot de men skulle jag ha ekonomisk möjlighet hade jag varit hemma med dem så länge pengarna räckte .

  24. Sandra.H

    Om jag van 2 miljoner kronor skulle jag först och främst betala av mina skulder, skulle även försöka hitta någon lägenhet och köpa den, just nu bor vi i en soc lägenhet på grund utav att vi inte har någon annan stans att bo och det är svårt att få en lägenhet när man pluggar osv, dem två grejerna skulle vara det första jag skulle lägga pengarna på, om det skulle bli pengar över skulle jag göra nån liten resa med min son och kille, och spara undan lite till sonen, som jag knappt kunnat göra heller, ja man kan ju alltid drömma
    God jul❤️

  25. Jenny Hansson

    Om jag vann 2 miljoner så skulle jag ta med familjen på en härlig resa till Hawaii. Vi har pratat länge om att åka dit! Vore verkligen en drömm. Resten av pengarna skulle jag skänka till bättre behövande❤️❤️ Finns så många där ute som har det mycket svårt❤️GOD JUL

  26. Emma

    Först skulle jag dö av lycka, nästan iaf. jag vill ju inte dö på riktigt.
    Sen skulle jag ringa mamma och min man.. Sen så skulle jag uppfylla min dröm om att bli helt skuldfri. Sen skulle jag spara undan en slant åt mina fyra barn. Därefter skulle jag lägga undan en buffert för att aldrig behöva ta snabblån eller dyra krediter när något oförutsett sker. Sist men inte minst så skulle jag ta med mig min man på en bröllopsresa/smekmånad, bara sisådär 3år senare 😉

  27. Josefina

    En vit jul är en självklarhet både från min och min sambos sida när det kommer till vårt barns uppväxt, likaså under andra högtider! Det bör vara en självklarhet för alla vuxna människor men tyvärr är det inte så verkligheten ser ut och det är endast barnen som drabbas vilket är fruktansvärt! Alkohol är ingenting som varken mitt eller andras barn ska behöva växa upp med! Så självklart stödjer jag detta och jag hoppas att alltfler kommer ta efter!

    Om jag vann 2 miljoner skulle jag investera pengarna i en lägenhet som grund för en trygg framtid! Trygghet för mig bland det viktigaste som finns, speciellt för mitt barn.

    God Jul! Vänligen, Josefina