Frureinhold

Brutal våldtäkt ger ynka 9 månader..

Vi pratar om trygghet, vi pratar Om utsatthet, vi pratar om kvinnors utsatthet i samhället. Vi ser att det sker, men gör inte ett SKIT  för att förhindra det. För med den låga straffskala som vi har här i Sverige mer eller mindre uppmuntrat vi till brått som tex våldtäkt. Ett gäng hemlösa killar överföll och våldtog en kvinna i 23 års ålder tidigare igår. Hon blev överfallen, utsatt för sexuellt våld mot sin vilja av flera olika män. Vet ni vad straffet blev? Några månaders ungdomsvård, alltså en chans att inte bo på gatan utan på ett vårdhem med sköna sängar, mat varje dag och socialt umgänge. Sen till saken blev inte alla gripna dömda. För några av pojkarna kunde inte ålder fastställas och då Kunde de inte dömmas. Jag tänker att är man kapabel till att våldta en person har man åldern inne att bli dömd för det. Pojken hade även uppget vid asylärenden att han är över 15 år, men i rätten för detta var han under.

Men åter till straffskalan. Några månader inne i värmen?! Helt seriöst, vad sprider det till andra män som går i samma tankar? I mina ögon säger det att det är okej att skada en annan människa för du är ändå fri om någon månad. Och nu i vintertider när det är kallt ute kan det vara skönt med en varm och god säng. Jag utrycker mig lite i ren frustration och kanske inte helt rationellt.  Men vi kvinnor lever otroligt utsatt och en våldtäkt är något som vi måste ta på större allvar, håller ni inte med?!  Visste ni även att Sverige som land har högst antal våödtäkter per kapita inom alla EU länder.

Det finns en problematik att män utsätter kvinnor för våld och vad det grundar sig i och hur vi bör arbeta för att förhindra detta är också en viktig fråga.

Ni kan läsa artikeln som denna text grundar sig i HÄR!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Fy f*n rent ut sagt!
    Så j*vla lågt..
    Dom som gjorde detta har noll empati för andra människor..
    Det är aldrig okej att våldföra sig på någon, att bara ta det man vill ha..
    Tänk hennes liv är ju typ förstört..
    Vem betalar hennes psykologbesök, gör samhället det, eller är det bara okej att betala boende, varma sängar och mat åt brottslingar?!
    Nej, lås in dom och släng bort nyckeln..
    Ursäkta men jag tycker detta är så hemskt och sorgligt att samhället ser ut ut så här.. 🙁
    Det måste bli hårdare straff för just våldtäkt, som det ser ut nu så är det rena skämtet..
    9 månader för en gruppvåldtäkt, det är ju ett hån mot offret….