Frureinhold

sponsrad video ikea kids

Ibland är det så trist att vara liten i köket. Ofta får de inte ens vara med och laga mat, och får de vara med är det de supertrista sysslorna, som att skölja sallad eller städa, som gäller.

”Laga mat med föräldrarna” är ett manifest från barn till föräldrar. I den listas fem regler som gör det roligt att laga mat – och som lockar barnen tillbaka till köket.

Ett rum fyllt av låt bli

De fem reglerna är enkla men viktiga. De flesta föräldrar har någon gång hört sig själva utbrista saker som ”Rör inte, den är varm!” och ”Följ receptet!”. Men köket ska inte vara en plats där reglerna styr, utan en plats där man umgås utan att behöva vara rädd för att stöka ned eller få skäll.

I IKEA:s rapport ”Life At Home” framkommer att nästan hälften av alla föräldrar känner att tiden inte räcker till för lek med barnen. Givetvis är det en källa till dåligt samvete. Samtidigt saknar de flesta barn baskunskaper om mat och matlagning, helt enkelt för att föräldrarna oroar sig för stöket och stressen som följer när barnen släpps in i köket. Så nu gör vi vårt bästa och låt barnen vara en del av middagen 😀

  • Så många som två av tre föräldrar anser att det är viktigt att barnen är delaktiga i köket.
  • Så många som nio av tio föräldrar säger att de redan involverar barnen i aktiviteter som rör mat.
  • Barnen får dock för det mesta hjälpa till med att duka av och göra annat som har med städning att göra. Bara de tråkiga sakerna, alltså …

Hemmets roligaste rum?

Vi lägger mycket tid på matlagning varje dag, så varför inte passa på att umgås då? För ser du på köket ur ett barns perspektiv har det faktiskt potential att vara hemmets roligaste rum.

Enligt IKEA är barnen viktigast i världen, och vi har mycket att lära av alla barn. Därför tycker vi att det är dags att släppa in barnen i köket. På riktigt, alltså. Det är dags att laga mat med föräldrarna.

//detta är ett sponsrat inlägg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.