Frureinhold

Vaccinera sina barn eller ej? 

Nu vill jag höra era åsikter angående vaccination till era barn. Jag tillhör den skaran som vaccinerar mot det som erbjuds. Hailey har även tbe (fästingspruta) och idag fick även chloe sin andra spruta mot olika folksjukdomar. Jag tänker inte lägga några värderingar utan skriv vad ni tycker, vaccin eller ej. Kom ihåg bara att hålla en god ton, alla gör vi olika och det måste vara ok 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Just det ja, svininfluensan vaccinerades hon inte heller emot, av samma anledning som ovan, att man inte vet vilka biverkningar det kan bli..

  2. Lisa

    Jag har gett min dotter alla beprövade vaccinationer som dom erbjuder via bvc..
    Nu är hon 12 år och dom får vaccin mot livmoderhalscancer i skolan..
    Fast jag valde att inte låta henne få den..
    Och det för att det är ett relativt nytt vaccin och man bet inte än vilka bieffekter den kan ge.
    Så just den vaccinationen blev det nej till.
    Hon kan ju välja att ta den sen när hon är större om hon skulle vilja det.

  3. Anna

    Jag har vaccinerat båda mina barn (3 & 1,5år) för att det är något bvc rekommenderar och jag tar hellre den pyttelilla risken med att vaccinera än att ångra mig efteråt om barnen blir sjuka med något som hade kunnat förhindrats med vaccin , självklart är jag ibland skeptisk för alla nya vacciner men det är sällan det går fel..

    Ha en bra dag fina du ☺

  4. Madeleine

    Jag har två barn (5 resp. 3 år) som fått de första vaccinerna enligt BVC fram till 18-mån sprutan – då sa vi stopp. Vi hade börjat efterforska och läsa mer djupgående ang vacciners negativa påverkan och valde att avstå 18-mån vaccinet för att få mer kött på benen. Och ganska snart bestämde vi oss för att inte ta emot fler sprutor. Bara tanken att se vilka hemska ingredienser de har i dessa ”cocktails” gör mig ledsen, att det sprutas in i våra barns små kroppar i tron om att läkemedelsindustrin vill vårt bästa!
    Tvärtom – enskilt intresse för vinstmaximering (tjäna pengar) utan en tanke på själva individen…
    Det börjar bli rätt uppenbart efter de senaste vaccin incidenterna (svininfluensan, HPV) att vacciner har en grym baksida med bieffekter – som såklart läkemedelsindustrin tar vara på och tjänar mer pengar på för efterföljande medicinering för individen.
    Rekommenderar att se Linda Karlström’s givande föreläsningar om vaccinationers baksida. Hon lägger fram sanningen och bevisen på bordet! Finns inget att säga emot där.

    Jag har även ett tredje barn på väg till världen och kommer att helt avstå från vaccin. Ett spädbarns kropp är inte ämnad att ta emot främmande kemikalier i sitt outvecklade immunförsvar.
    Lev väl <3

  5. Veronica

    Vi har vaccinerat våra barn enligt vad BVC har rekommenderat. Jag personligen tycker att det känns bäst, jag vill verkligen inte att barnen ska bli svårt sjuka eller smitta någon annan.

  6. Rebecca

    Vi har vaccinerat barnen efter BVC rekommendationer. Dock inte influensavaccin (i och för sig inget BVC rekommenderade heller ☺️)! Alltså de ”vanliga” vaccinen har vi gett barnen!

  7. Sarah

    För mig är det självklart att vaccinera. Personligen tycker jag att vissa som inte vaccinerar är lite egoistiska för de vill inte utsätta sitt barn för de eventuella biverkningar (de utöver feber osv) som det ibland pratas om men de förväntar sig att alla andra ska göra det så att sjukdomarna inte sprids.

  8. Anna-Frida

    klart vi ska vaccinera barnen. Mer o mer sjukdomar kommer hit som faktiskt inte funnits på flera år, och i vissa fall har dödlig utgång. Man ska inte bara tänka på sig själv och sina barn, vi kan smitta gamla, svaga och sjuka personer i vår närhet. Sen såklart ska inte sjukdomarna spridas igen, när vi tagit ”död” på dem en gång i tiden!! Min åsikt! 🙂

  9. Emma - På Smällen igen!

    Jag vaccinerar också med det svenska vaccinationsprogrammet och la till tuberkulos eftersom vi har bott i Brasilien en längre tid. Jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om Lucas blev sjuk i något hemskt eller om han smittade ner en ovaccinerad liten bebis. Alla gör som dom vill, men jag tycker också att alla har ett ansvar att tänka på att ANDRAS barn kan smittas om man väljer att inte vaccinera. Det är ju så desss sjukdomar har högat i Sverige idag, sjukdomar som har varit obefintliga i sverige har kommit tillbaka och nyfödda har smittats och faktiskt dött. Man får tänka på att vissa barn kan inte vaccineras efter det vanliga programmet av olika omständigheter, tex för tidigt födda barn.

    Jag vill inte uppröra någon, jag vill och önskar bara att alla ska tänka noga på konsekvenserna innan dom bestämmer sig.

  10. Hanna

    Jag har vaccinerat båda barnen, och med min minsta valde jag även hepatit b 🙂 många av vaccinerna som Bvc rekommenderar har ju funnits otroligt länge och jag tror därför att de är ganska säkra 🙂
    Du har otroligt fina barn måste jag säga, med vackra namn 🙂 och du verkar själv vara väldigt härlig och jordnär 🙂 kram!

  11. Eva Lindeberg

    Jag har vaccinerat när BVC rekommenderat. Tjatade mig även till Pneumokockvaccin till min dotter innan det blev obligatoriskt. En vaccinering jag ångrar är Pandemrix mot Svininfluensan som visade sig inte vara helt ofarlig och HVP vaccinet vill jag se vad utredningen säger, fast det är ju inte aktuellt på flera år… Det är kanske inte heeeelt ofarligt med vaccin men om alternativet är mässlingutbrott el liknande som drabbar de som ville men inte kunde vaccinera så tar jag den lilla risken.

  12. Ellinor

    Jag har inga barn än men jag kan idag känna att jag kommer att vaccinera mina barn då de finns där för en anledning. Sen är det ju inte säkert att det hade hänt men känner ändå vikten av det 🙂

  13. Erika

    Jag är precis som du. Vaccinerar enligt rekommendationer från BVC. Skulle aldrig kunna leva med mig om mina barn skulle bli sjuka av en sjukdom som jag skyddat dem emot!