Frureinhold

det är samhällets plikt…

Jag kan inte skriva för mycket om just detta, men är det inte helt sjukt hur människor kan sitta och säga hur hagamannen skall få de resurser som krävs för att få hjälp med sitt beteende och integreras in i samhället igen. Efter allt han gjort? vilken hjälp från samhället har alla rädda eller utsatta kvinnor fått efter allt han gjort?! helt ärligt så tycker jag att detta är helt sjukt.

Hagamannen har aldrig beviljats icke övervakad permission p.g.a. risk för återfall. Alla bedömningar kring om han är benägen för återfall säger JA, men ändå? trots detta så sitter människor som intervjuas av nyheterna att det är samhällets plikt att hjälpa honom bli frisk? Kan en människa som utfört dessa sjuka övergrepp bli frisk? I ett tidigare reportage beskrevs Lindgrens tid i fängelset och den enda person som han umgicks med var Anders Eklund (Englas mördare).

Det måste, och med betoning på MÅSTE finnas ett straff i Sveriges lagstiftning som säger att våldsmän som dessa aldrig kommer ut. Vad ger det för signaler till andra män med samma benägenhet? jo att det är OK, ni får några år inte ens 10 och sen är det fritt fram att ge er ut igen.

samhället har tydligen en plikt att hjälpa dessa våldsmän, men vilken hjälp får kvinnorna? både de som blivit utsatta, men även de andra? kvinnor som inte vågar gå ut efter kl 20.00 på kvällen för rädslan att bli överfallna. Ni borde läsa min fina bloggkollegas inlägg om hennes övergrepp och om samhällets svek. För hur mycket vi än vill att samhället skall bli jämställt så hamnar kvinnan i underläge och då oftast när det kommer till våld och otrygghet. I allt för många fall får en våldtagen kvinna sitta och försvara sitt övergrepp

”sa du verkligen nej” ”hade du inte liiiite för utmanande kläder” ”är du säker på att du vill anmäla, du vet vilken process det blir och alla kommer få veta vad som hänt” osv osv

Jag kommer inte att sluta skriva om denna idioti. Självklart skall kriminella som suttit av sitt straff få hjälp ut i samhället. Men när det kommer till våldtäkter, så kan det inte vara såhär enkelt. Man skall inte få släppas efter så få år och ännu mindre när allt säger att det finns risk för återfall. Det måste bli hårdare straff för just denna typ av våldsbrott. Det måste finnas ett stop för alla dessa utsatta kvinnor som får sitta och försvara sin våldtäkt. Det är kränkande nog att ha blivit utsatt för det absolut värsta tänkbara.

Så nej, jag tycker inte det är samhällets plikt. Samhällets plikt är att hjälpa de som faktiskt blivit utsatta. Det borde också finnas en bättre krishantering för utsatta kvinnor och det borde vara samhällets plikt att ta det steget och inte tvärt om.

IMG_8781.JPG

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.