Frureinhold

Dessa vilsna själar

Det är kväll, en kille i 9 års ålder bestämmer sig för att lämna det ungdomshem han vistas på och bege sig ut i natten. 9 år och förmodligen här ensam med en tuff start i livet. En ung flicka möter sin fritidsledare på skolan, hon berättar att hon numera kommer att gå på fritids mån-fre 7-16 med uppehåll för skolan mitt på dagen. Anledningen är att hennes mamma skall tillbaka till hemlandet i 2 år. Fritidsledaren frågar vem som skall ta hand om henne och hon svarar sin 18 åriga storasyster. Ett annat gäng killar står och dividerar om vem dom skall plocka på rasten, gänget killar är endast 7 år gamla och kommer från ett land som nu är sprängt i bitar och med en politik som inte värnar om mänskliga rättigheter. En 6 årig flicka kommer till skolan med blåmärken på armen som hon fått i en ”olycka”. Sanningen är egentligen något helt annat, men det kommer aldrig fram. 

Våld föder våld och ändå med den vetskapen fortsätter krigen att florera och det är nog värre nu än på många år. Världen är upp och ner, familjer splittras, barn växer upp utan en psykosocial trygghet, med en ständig oro för vad som komma skall. Jag är inte naiv och tror att denna problematik Inte funnits i alla tider men jag känner ändå att samhället förändrats. Jag kan bara utgå från mig själv och mina upplevelser och allt jag ser och hör. Det samhället jag växt upp i har förändrats, våldet har ökat och fler Cevila människor kommer till skada. Se bara till Göteborg som mer eller mindre är en öppen krigszon, där folk skjuts till döds på öppen gata eller där bilar sprängs med 4 åriga barn i. Det är där vi är idag och ändå ställer vi oss frågan varför?! 

Våld föder våld och hur skall vi få ett stop på våldet när barn växer upp och ser alla dessa handlingarna från vuxna. vuxna som skall vara en trygghet och förebilder. Vuxna slänger med vapen, agerar med våld och skapar en otrygg miljö för egentligen vem? Vad vinner man egentligen på att döda och splittra familjer? Respekt? Pondus? Kan jag få en enda vettig förklaring till detta beteende? Skulle inte tro det.. 

Våld föder våld och vem ansvarar för alla dessa vilsna själen? Dessa själar som hamnar snett, som inte har några hämningar och som inte vet vad som är rätt och fel. Vem ansvarar egentligen för dom? Jag ser på mina barn, de lever i en trygg miljö och får kärlek och ännu mera kärlek. Detta skall vara självklart för ALLA barn, men det vet ni lika väl som jag att det inte är. Se bara till den 9 åriga pojken eller den 8 åriga flickan eller gänget med killar i 7 års åldern. 

Våld föder våld och för att få stopp på våldet måste vuxna agera och sätta ett stop för denna idioti. Detta sandlåde beteende, där någon tar någons spade och kriget är igång. Det är dags att sätta ner foten, att börja sprida glädje och inte hat. Det är dags att göra skillnad både i det stora men också i det lilla. Vi måste lära våra barn att våld inte löser våld utan i ställe lära att 

KÄRLEK föder KÄRLEK 

  
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Laura

    Jag fick kalla kårar och tårarna började rinna längst mina kinder när jag läste dina ord. Så starka och sanna samtidigt som dom är skrämmande. Jag håller helt med dig att samhället har förändrats och även om jag gillar det nya i det mesta kan jag inte låta bli stt tänka stt det var bättre förr…
    Mer kärlek åt folket! Hoppas de som skapar våld och krig slutar tänka på pengar de tjänar på det och börjar inse att världen kommer gå under om det fortsätter så.