Frureinhold

Träna bort gravidmagen

ååh vilket passande ämne Nyhetsmorgon tar upp idag, hur man tränar bort sin mamma mage. Nu ligger inte fokus på 6 pack utan hur man stärker bålen och magmusklerna på RÄTT sätt. De visade exempel där mammor haft 15 cm och mer i springa mellan magmusklerna. Detta är otroligt smärtsamt och hämmande men landstinget gör inget åt dessa ”fel”. Det klassas som skönhetsingrepp även fast personerna lider av både rygg och höftproblem. Tänk er själva att bålen inte sitter ihop och försöka att göra alla vardagliga sysslor som att gå, bära, lyfta osv. Lider verkligen med alla dessa kvinnor som jag i mina ögon anser har ett rejält handikapp. 

Mina muskler är nu isär efter en 9 månaders lång graviditet och jag kommer göra allt för att stärka min kropp från grunden och rätt. Inte stressa med att göra si och så många övningar eller stressa fram. Jag har ett gott samarbete med mms fitness i Göteborg och jag kommer helt klart att ta hjälp av dom. Sen tänker jag börja med att gå promenader varje dag, och då tänka på hur jag går och hur jag spänner bålen. Besök gärna  Mammamage.se för mer info och inspiration. ( detta är inte sponsrat)

Detta ämne ligger mig varmt om hjärtat då många går och har olika krämpor efter grav och inte riktigt vet vad de skall göra åt det. Ver rädda om er och kom ihåg att fysisk aktivitet blandat med varierad ren kost är en stor nyckel till god hälsa 🙂 

  

 
5 dagar efter förlossning 🙂 Nu skall som sagt denna kropp stärkas från grunden och på ett hållbart och skonsamt sätt 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.