Frureinhold

Hair done

Nu har jag landat hemma efter en intensiv dag. Det började med snökaos och mer snö är påväg, I love it ! Men nu tänkte jag sammanfatta mina uppfattningar om den salongen jag var på idag. Salong Alexandra som ligger på Vegagatan 54 i Göteborg är en certifierad ekologisk salong, vilket innebär att allt som är i salongen och alla funktioner är miljö och hälsomässigt godkända. Som frisör är man otroligt utsatt,  både med kemikalier i färg, toning, blekning etc. Det finns till och med studier som visar att just frisörer löper större risk för cancer, fertilitet och även skapa allergier själv. Nu säger inte jag att ALLA frisörer kommer få cancer eller skapa en allergi. Men det finns en risk, som i många yrken där man arbetar med kemiska produkter. Läs mer om färgen de använder HÄR !

När jag kom till salongen idag så möttes jag av en skylt där de stod ekologiska produkter för barn. Om det är något jag brinner för så är det att använda så rena och bra produkter som möjligt för mina barn. Jag hörde på nyhetsmorgon att Sverige har ökat med 38 % i handel av ekologiska produkter, det ger jag verkligen tummen upp för. Väl inne så ger salongen en varm känsla i en vit vintage stil. Vi bestämde oss för att göra en ombre, lite av det som jag redan har, men med mer effekt. Vi klippte också av ca 3-4 cm vilket gjorde gott. Blekningen la hon i folie och botten färgade hon med en ganska så lik färg jag hade innan. Något som jag blev imponerad av var att färgen inte fastnar på huden. Så man slipper ha en kant runt ansiktet och hårbotten ser precis likadan ut som innan.

För att vara en ekologisk salong så skall man också ha en vattenavskiljare vid sköljningen. Detta för att värna om miljön. För ekologiskt handlar inte bara om produkter utan om att tänka hållbarhet och då även om miljön. Tack vare att de använder färger och rengöring som är ekologiska behöver de bara byta filter 1 gång i halvåret, medan en vanlig salong hade behövt byta varannan dag. Jag tycker det är kul med inovation och nytänk. Många tycker att ekologiskt är lite tabu och har nästan ett negativt tänk kring det. Jag är tvärt om, min utbildning talar mycket om hållbar utveckling och då bland annat kring de varor och produktion som finns. Vi kan inte bara köra på, för tids nog kraschar allt och då står vi där med grisen i säcken, oops !

Jag vet att många säkert rynkar på näsan nu och ställer sig miljoner frågor kring hållbarhet, priser etc. Hållbarheten av färgen kan jag inte svara på idag. Men priset för klipp, färg och sling är samma som övriga professionella salonger i Göteborg. Ni har även hela prislistan på deras hemsida om ni är nyfikna 🙂 Men som ni ser så går det att göra precis samma färgning, stylning och resultat som med andra färger. Skillnaden är att innehållet är snällare både mot kunden som för frisören. Jag brukar alltid får ta en allergi tablett när jag skall färga håret för att jag får klåda. Än sålänge har jag inte känt någon klåda och jag gör en edit här imorgon om det skulle börja klia.

Som sagt jag är jättenöjd, färgen blev jättefin och jag köpte med mig ett torrschampoo som inte innehåller några alkoholer och ger en potatismjöl konsistens som är lätt att arbeta med. Jag köpte också palett färginpackning för att dämpa det varma som kan uppstå i håret, speciellt i de ljusa topparna. Visste ni föresten det att alla hår är varma i naturen, alltså i tonen. Mitt hår har extra mycket värme, medan sandre hår har mindre värme. Jag älskar färginpackningar, så skall bli kul att testa palett.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgit

    Supersnyggt!! Kul att du hittat en ekologisk salong. Jag har lite dålig koll på hur ser det är här, men jag gillar min frissa och det jag vet är att hon har nya mer naturliga färger. Får fråga mer nästa gång. Jag är inte särskilt intresserad av smink och kläder, men att byta frisyr och färg är verkligen min grej 🙂 Dax för en ny klipptid.