Frureinhold

Det är morgon

Jag ligger och funderar, Hailey ligger bredvid och kollar på sin iPad och jag ligger och försöker vakna. Jag läste på Facebook att en familj hade tagit med sig barn som lever i en situation där de inte har möjlighet att göra några direkta utflykter på utflykter. De hade varit en heldag på sjön där de bjöd på glass, krabbfiske etc. Grejen var inte själva utflykten utan att det finns människor som lever för att hjälpa andra. Jag är en sån person som utan tvekan hade velat hjälpa utsatta barn så att de för en dag eller två kan få släppa sin vardag och bara göra något annat.

Jag är väldigt noga, även fast vi har möjlighet att göra olika saker att faktiskt uppskatta och förstå värdet i att kunna göra alla dessa saker. Vi har absolut inget överflöd med varken pengar eller saker, men vi har så vi klarar oss. Allt handlar inte om pengar och det hjälper inte hur många extra nollor du har på kontot för man hittar alltid sätt att göra slut på dom. Jag tycker det är viktigt att försöka hjälpa om man har möjlighet att hjälpa andra som har det svårt. Det kan vara allt från att skänka pengar och kläder till att våga öppna ögonen när någon far illa.

Barn ligger mig närmst om hjärtat. Barn väljer inte att födas in i en värld av missbruk eller fattigdom. Det är något som tyvärr bara blir så. Därför hade jag inte tvekat en sekund för att ta med ett eller flera barn ut på en båtutflykt eller andra tripper som vi gör. Tänk att få vara den som skapar ett minne för livet. Jag har sagt det till Robin att jag gärna hade varit en fosterfamilj, men då hade vi behövt att bo lite större. Barn skall få vara barn, utan att leva i rädsla eller gå och lägga sig ensamma och hungriga. Nu drar jag det ut i fingerspetsarna. Jag menar inte att man måste göra massa saker för att leva lyckligt oxh ha det bra. En picknick i trädgården är minst lika värdefullt som dn tur till slottskogen. Men det finns barn som inte får något av det.

Detta vAr några av mina morgontankar. Jag har skrivit från mobilen så det finns risk för stavfel och skev meningsuppbyggnad 🙂

Kram på er!

20140729-083809-31089482.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.