Äpplen. Så galet mycket äpplen på träden i år. Inte samma enorma mängder som alla andra med äldre träd, men för oss, som är vana med 4st äpplen per träd, är detta året mer än exceptionellt. Så nu gäller det att ligga i för att dem inte ska förgås.
Igårkväll gjorde jag världens enklaste, och nästan nyttigast, kvällsgott till familjen. Vanlig, hederlig äppelkräm. Med något mindre socker, massor med malen vaniljstång och kanel. Till det serverades gräddmjölk. Tänk att något så enkelt kan vara så galet gott. Nu är bara frågan vad jag gör mer med äpplena. Visst är dem goda att äta som dem är, och äppelkaka på längden och tvären är inte heller helt fy skam. Men jag skulle vilja prova något annorlunda. Som äppelchutney eller att torka äppelringar.
Äpplen alltså
i mängder
vi pratar i alla fall om en 30-40stycken
Kanske upp emot 50