Näringstätare tacos
Jag och killarna fixade fredagsmiddagen ihop ikväll. Storebror hade önskat tacos med oumph. Men då jag aldrig ätit det, och jag kände att en fredagskväll är det vågat att chansa. Så körde vi på ett säkert kort. Med twist. Betydligt näringstätare än den gamla klassikern. Jag fixade nachos (gjorda på lila majs) med ugnsbakad lax (kryddad med tacokrydda). Som tillbehör gjorde storebror en guacamole (avocado, gräddfil, citron och vitlök), syrad rödlök (tunntskivad rödlök, salt och citronjos), ångad sparris med olivolja och havssalt, tomater, gurka och avocado med chilliflakes och lime. Jag lyxade även till det med ett berg av färsk koriander. Cream fraise och god riven ost, sen var vi hemma. Så vansinnigt gott. Jag trodde att det skulle bli rester. Vi gjorde ju en ganska ansenlig mängd av grönsaker. Men jag fick fel. Samtliga skålar var tomma när vi dukade av. Så tänka sig, med lite trolleri går det även att göra näringstätare tacos, utan att på något sätt tumma själva tacos-känslan.
Men fredag alltså. Så efterlängtad. Mannen kommer hem i natt. Och i morgon är den första riktiga sovmorgonen på länge. Det enda vi har planerat för morgondagen är typ ingenting. Jag har en vision om att jag ska ut och springa ett långpass. Storebror vill springa han med, men då det verkar var stört omöjligt att hitta broddar till löparskor i stl 33 så få han nog vänta tills isen smält bort. På tal om isen skulle det vara fint att ta en promenad på sjön tillsammans om vädret är fint. Eller bara sitta mot en husvägg, i en solstol och dricka te.