Om det är något som jag har lyckats med i år i odlingslådan så är det mangolden. Hej och hå vad den växer. Och sniglarna verkar inte vara allt förtjust i den till min stora lycka. Den är så vacker, mangold. Med de färgade stjälkarna. Jag äter den som om det vore spenat. Tillreder den på samma sätt, stjälken och bladet. Lillebror ger stekt mangold tumme åt sidan, och det tycker jag är strålande. för det betyder att han kan tänka sig att äta det, om det kniper. Så bra!
Jag tänker att jag även kan ha den rå i sallader, göra pajer och fylla crepes. Eller varför inte ha i vietnamesiska vårrullar. Då skulle dess färga komma till sin rätt. Jag bjuder dock på ett enklare recept nedan. Prova! Ät det till stekt korv eller fina fisken. Eller gör en sallad med halloumi, stekt mangold, tomater och rostade cashewnötter.
Annas stekta mangold
Skär en stor näve mangold i strimlor. Inte försmå!
Stek tillsammans med olivolja, salt och en pressad vitlök
Servera ljummen!