Igår när vi kom hem, jag och lillebror, var vi ganska hungriga båda två. Vädret var dessutom varmt och kvalmigt, så att ställa sig vid spisen och kokaihop något kändes inte så roligt. Mackor går bort, det är inte lunch enligt mig, lika lite som yoghurt. Valet föll på bananpannkaka. I ugn. I muffinsformar. Jag hade aldrig provat att göra bananpannkaksmuffins innan, men jag tänkte, hur svårt kan det vara. Och tänk vad bra det blev, och vad glad jag är att jag provade. Vi åt våra bananpannkaksmuffinsmed kvarg, hallon och honung. Så himlans gott! Och så skönt att slippa stå i stek os. Detta kommer jag att göra fler gånger. Enklare och godare lunch får man faktiskt leta efter.
Bananpannkaksmuffins
2 bananer
4ägg
Koksfett
Mosa bananerna med en gaffel. Blanda bananmoset med ’äggen till en ”bitig” smet. Häll smeten i 8st muffinsformar(som står i en muffinsform) som du smörjt med lite koksfett. Grädda i 225 grader i cirka 10 min eller tills dess att smeten stelnat.