Fru Magnolia

Hur gör andra!?!?

Skidsemester. I Sverige. Lagom nära, lagom långt bort. Men ändå så mycket förberedelse. Och saker att packa.

Som vanligt är alla middag förberedda. Samtliga luncher planerade och frukostar är inhandlad. Ja, all mat är inhandlad. Vi kommer inte behöva köpa något på plats.  Det är nästa läskigt när man inser hur stor volym mat det faktiskt går åt under en vecka.   Men jag vet, att om jag helt och hållet ska kunna slappna av och njuta, så behöver just maten vara planerad och inhandlad.  Jag inbillar mig även att det blir både bättre och billigare kosthållning om jag gör på detta vis, istället för att lösa matbiten dag för dag på plats.  I år har jag även tagit det hela ett litet steg längre, och faktiskt planerat för vad vi ska äta den dagen vi kommer hem, och även köpt hem så det finns frukost till dagen efter. På så vis behöver vi inte svänga förbi matvarubutiken på vägen hem, när vi just bara vill hem.

Innan vi reser tvättar jag all tvätt. Bäddar rent i sängar, röjer och plockar.  Jag vill komma hem till ett hem utan att bli överöst med vardagsmåsten.  Sen är det så mycket enklare att  få hela uppacknings-sessionen överstökad om det inte finns en massa jox i vägen.  För oj vad grejs vi packar med oss. Eller, säkert inte mer än någon annan, men vinterkläder, skidor, hjälmar och sällskapsspel tar ju sitt utrymme.

Men jag undrar
Är liksom ensam om att hålla på så här
Förbereda och fixa
Planera mat
Hur gör alla andra?

——————————-

I år serveras det till middag:
Korvstroganoff på mitt vis med ris
Köttfärssås med spagetti och parmesan
Mozarellapizza
Hemrullade köttbullar med brunsås, lingon och potatis
Baconlindad kyckling, potatisklyftor och  örtsås
Ugnsbakad lax med rotsaker och citronsås
Trattkantarells-carbonara

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.