Fru Magnolia

Fredag = 9 timmar

I onsdags morse, tidigt som tusan, packade jag in barnen och mor min i bilen för avfärd mot Göteborg.  Planen var att komma ner vid 11, äta lunch och sedan gå in genom portarna till Liseberg 12:00. Planen föll dock, men inte med mer än 15min, vilket jag själv anser vara mer än godkänt.  Vi köpte ”stora åkpasset” till samtliga i sällskapet. Lillebror är inte över 130cm än, men både Flumeride och Lisebergsbanan krävde stora åkpasset, och dessa var han väldigt sugen på att åka.  Inte jättebilligt, 440kr/st, men med tanke på hur många åka det blev, så får man väll ändå se det som en god investering.  Att åka ner till Liseberg på höstlovet är guld. Speciellt om man kan komma loss så man åker ner i början av veckan. Köerna är mycket kortare jämfört med under sommarhalvåret och vädret, även om det är svalt, är faktiskt mycket trevligare. Man blir inte kokt under tiden man står i kö. Det som är lite tråkigt är ju att inte alla attraktioner är igång, men om man kan köra en lisebergsvända utan att åka Kålerado och Skep o skoj så kommer man inte bli besviken.

Jag och storebror bräsade av Balder, Valkyria och Helix under första timmen i parken. Jag bara älskar att ungarna mina, precis som jag, älskar berg och dalbanor. Valkyria var en hitt vill jag lova. Storebror var nervös som få i kön (tur att den bara var 10min lång, annars hade vi nog fått tillkalla sjukvård). Jag erbjöd honom att gå ur kön flera gånger, men nej, det ville han inte. Att ramla ner för ett stup, i 105km/tim, in i en lop och lite rullar lockades visst.  Vi skrek oss igenom hela resan, med armarna i luften, som sig bör. Höga på adrenalin tog vi turen en gång till direkt efteråt.

Lillebrors favorit blev Lisebergståget.  Totalt fem vändor blev det. Han skrattade, recenserade och höll armarna högt över huvudet (när han väl insett att mössan inte skulle blåsa av).  Jukebox var inte helt fel den heller. Den stora familjefavoriten blev dock Flumeride.  Kära nån vad rolig den är. Som tur var hade jag packat med ponchos, vilket gjorde att vi slapp bli genomblöta. Fem resor blev det. Och vi skrattade så jag hade ont i kinderna efteråt.

Mörkret kom tidigt, och redan vid 17 kändes det som sen kväll.  Killarna var dock inte redo att kasta in handduken än.  Ja och storebror åkte Hangai, ivrigt påhejade av en mycket lycklig lillebror som stod nedanför. Vi testade lekparken, gungor, flygplan och cykelbilar. Försökte ta oss fram i spegellabyrinten och tog körkort i farfarsbilarna.

Sen avslutade vi hela kvällen med att åka Kaninresan. Något man måste göra enligt lillebror, för annars har man inte klarat av Lisebergstestet.  Nio timmar spenderade vi i parken. Sen bad storebror om att få gå till hotellet och lägga sig att vila.  Själv hade jag gärna åkt helix en gång till, och kanske även valkyria.  Men vi får spara det till nästa gång vi åker ner. Vilket blir när lillebror passerat de magiska 130cm.

Väl på hotellet kröp killarna upp i hotellfönstret och spanade ut över Liseberg.  Trötta och lyckliga. Jag vill lova att det var två lättsövda killar. Och bara några minuter efter att pojkarna somnat, så sov även jag och mor min.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.