Fru Magnolia

Lördag = Världens godaste pastasås

 

Så var orienteringssäsongen igång på riktigt. Hela familjen har idag sprungit banor. Så roligt. Det är verkligen världens bästa sport, där hela familjen kan tävla och träna tillsammans, på sina egna villkor. Kan faktiskt inte komma på någon annan sport som är på samma sätt.  Vi vuxna är faktiskt lite slitna nu på kvällskvisten. Kan ha att göra med att mannen tränade innebandy en timme igår, och jag sprang 11km igår. Men vad tusan. Det är bara att härda kroppen. Och i sann anda kör vi även orientering i morgon med. Storebror vill ta revanche på sig själv och jag måste se om jag verkligen kan orientera efter kompassriktning, eller om jag bara hade ren tur idag.

När vi väl kom hem efter tävlingen var vi alla ganska hungriga, illaluktande och trötta.  Så det där med kreativa långkok var inget alternativ.  Efter en snabb genomgång av kylskåpet, lite tankeverksamhet och inventering av kryddlandet så skapades världens godast pastasås.  Den var så god att vi inte han fota den (så fotot ovan får liksom beskriva hur snabbt, rätten går att laga och hur lycklig man blev av att äta den). Slurp sa det. Men ett recept kan jag dock bjuda på.

Världens godast pastasås

2st färska vitlökar från trädgårdslandet
1 gul lök
5 tomater
1/2 msk paprikapulver
2krm chilliflakes
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1/2 dl kokande vatten (från pastakastrullen)
1dl vitt vin
Massor med färsk oregano från kryddlandet

Stek vitlök, gul lök, paprikapulver och chilliflakes i olivolja tills löken är mjuk. Tärna tomaterna och släng ner dem i stekpannan. I med vatten, vin, socker och salt. Låt det hela koka ihop i cirka 10 min. I med en halv näve färsk oregano . Och voila! Världens bästa pastasås är klar. Servera med den godaste pastan du vet (eller den du har hemma) och toppa med riven ost av valfri karaktär.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.