Fru Magnolia

Söndag = Vikingabåter, pilbåge och glass

Igår, när vi väl vaknat till liv jag och lillebror, drog vi iväg på en cykelutflykt hela familjen. Vi styrde kosan mot Frösåkers Brygga.  Det är cirka 7km att cykla hemifrån oss, och det tar cirka 45min för oss att ta oss. En lagom tur och perfekt träning inför Sälenresan.

Målet var såklart att äta deras makalöst goda glass. Om du bara ska äta glass en gång i sommar, så är det här du ska äta den. Den är hemlagad från grunden, och innehåller bara grädde, ägg socker och smaksättning. Alltså smaksättning som i riktiga hallon, vaniljstång, saffran osv. Inget konstgjort här inte.

Vi gick även ut på bryggan och beskådade skeppen som ligger förtöjda där. Replikor på riktiga vikingabåtar.  Killarna fick även skjuta lite båge och klä ut sig till vikingar. Under sommarhalvåret brukar man även kunna smida spikar, hamra runor och leka arkeolog. Men dessa aktiviteter hade inte riktigt dragit igång än.

Efter en timme så cyklade vi hemåt igen. Förbi golfbanan, utmed landsvägen och genom skogen.  Det blev en fin utflykt. Perfekt dagenefter aktivitet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.