Fru Magnolia

Lördag = Sovmorgon

Så var dat dagen efter dagen före. Och dagen före var såklart midsommarafton.  Vi firade dagen precis som förra året i goda vänners lag, med den stora skillnaden att i år var det fler vänner och mer familj.  Sen skilde sig vädret rätt mycket från förra året. Eller såhär… vissa stunder på dagen var det precis som förra året, strålande sol, medans det andra stunder var snårblåst och regn.  Men vad gör väll det. God mat och goda vänner/familj rår inte vädrets makter på. Vi dukade upp för lunch inomhus för att vara på säkra sidan att alla skulle kunan äta och njuta, istället för att äta så fort man kan för att sedan gå in och värma sig.

Hela 16 personer var vi till lunch och fika. Men genom lite ommöblering fick vi alla plats att sitta till bords (utan att göra avkall på bekvämlighet och plats) i vardagsrummet. Sillunch blev det såklart, till söneras glädje. De där två pojkarna älskar verkligen sill. Och Västerbotten paj! Så sanslöst gott. När vi alla var mätta och belåtna var det dags att leka lite. Vi delade in lag och samlade poäng i frisbeekastning och fånga-boll-på-huvudet.  Det blev en hel del diskussion kring regler, skratt och försök till psykningar. Det blir gärna så när ett helt gäng vinnarskallar ska tävla lite lekfullt mot varandra.


Efter lekandet var det dags att bege sig ner till midsommarstången. Lillebror och pappan var nere och lövade stången kvällen innan… i hällregn. Så nu gällde det bara att klä den i blommor, resa den och sedan skutta likt en förväxt groda som saknades. Och jo, vi lyckades infria samtliga punkter.


Efter dansandet gick vi hem och åt jordgubbstårta. Att sitta i ett regnblött gräs och äta tårta (med vetskapen om att det statistiskt sett borde komma en skur när som helst) är inte direkt ljuvligt eller avslappnat.  Nej, då föredrar jag att dricka nybrggtkaffe och njuta tårta vid ett bord inomhus. Så så fick det bli. Och ingen sa emot.

Och efter fikat åkte några vidare, och andra anslöt för att tillsammans fortsätta firande med långa samtal kring ”någon”, tipspromenad, middag och ett mycket komplicerat basketkorgsbygge. Vi blev kvar länge hemma hos middagsfamiljen. Barnen kom nog inte i säng hemma förens vid 23. Men vad gör väll det. Då får man ju möjlighet till att träna på ”sovmorgon”. Och se, lillebror lyckades riktigt bra. Både han och jag steg upp ur sängen så sen som 10:00 i morse. Vilket kan anses vara lite typiskt, för jag hade gärna fortsatt att träna på just sovmorgon flera dagar till. Nu verkar det ju redan som vi kan det där.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.