Fru Magnolia

Måndag = Familjfest på förskoleklass

Idag var vi bjudna till Familjefest hos lillebrors förskoleklass. en annan form av skolavslutning skulle man kunna säga. Barnen gjorde sitt sista skoljobb innan sommarlovet idag. Resten av veckan kommer att fyllas av skoljogg, utflykt och avslutning enbart för barnen.  Lillebror fick dagen till ära skolavslutningskläder. För är det familjefest/skolavslutning så är det klart att man ska känna sig extra fin.

Vi klämde in hela klassen, 19st barn, och dess familjer i ett klassrum. Vilket ledde till att luften tog slut på cirka 5,3 sekunder. Lillebror var jättevarm redan innan programmet börjat och jorde sitt bästa för att kyla ned sig genom att kavla upp sin skrots och fläkta med armarna. Något som jag tror had föga effekt. Barnen bjöd på sånger, KRAM-dans, frågesport och sist men inte minst så bjöds vi in till dans tillsammans med barnen.

Frågesporten var rolig. Barnen hade med hjälp av fröknarna satt ihop en frågesport om just förskoleklassen och om vad dem har lärt sig. Varje familj fick låna n plata och så var ”tävlingen” igång . Man skull ju kunna säga att lag Lego var väldigt taggade och tog det hela på stort allvar. Efter frågesport och dans hade vi picknik på skolgården. Tackade av fröknarna för ett fantastiskt jobb under året och höll tillbaka fulgråten i halsen.  Det blev en fin familjefest, och lillebror kände sig stor som fick en skolavslutning. Tänk, om nån månad börjar denna lilla herre i första klass. Magiskt på så många sätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.