Jag tänkte dela med mig av ett recept på en lättare kräfträtt som går otroligt snabbt att göra! Perfekt för de som, liksom jag, inte är allt för förtjust i att pilla med kräftor under kräftskivorna… Ett bra alternativ för oss kräsna alltså!
Sommarpasta med kräftstjärtar, fänkål och sockerärtor
1 citron
2 fänkål
1 gul lök
2 burkar kräftstjärtar
360 g pasta
1/2 ask fryst persilja
150 g sockerärtor
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1. Strimla 150 g sockerärtor tunt. Blanda i en skål med 2 burkar kräftstjärtar (avrunna) och finrivet skal från 1 citron. Ställ kallt.
2. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2,5 dl kokvatten från pastakoket till moment 4.
3. Klyfta 1 gul lök och finhacka 3 vitlöksklyftor. Dela 2 fänkål, skär bort rotfästet och strimla tunt. Hetta upp 3 msk olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök, fänkål och vitlök på medelvärme 3-4 min.
4. Tillsätt till pannan: det sparade kokvattnet, pressad saft från citronen, 1/2 tsk salt, 1 tsk sambal oelek och 1 tärning grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock 4-5 min.
5. Blanda nykokt pasta med fänkålssås och 1/2 ask persilja. Toppa pastan med kräftstjärtssalladen.
Smaklig måltid!
Såg himla gott ut! Jag har inte heller tålamod för att sitta och pilla på kräftor men de där skall jag absolut testa laga någon dag 🙂