Frank & Jag

Sommarpasta med kräftstjärtar, fänkål och sockerärtor

IMG_8467-0.JPGJag tänkte dela med mig av ett recept på en lättare kräfträtt som går otroligt snabbt att göra! Perfekt för de som, liksom jag, inte är allt för förtjust i att pilla med kräftor under kräftskivorna… Ett bra alternativ för oss kräsna alltså!

Sommarpasta med kräftstjärtar, fänkål och sockerärtor

1 citron
2 fänkål
1 gul lök
2 burkar kräftstjärtar
360 g pasta
1/2 ask fryst persilja
150 g sockerärtor
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek

1. Strimla 150 g sockerärtor tunt. Blanda i en skål med 2 burkar kräftstjärtar (avrunna) och finrivet skal från 1 citron. Ställ kallt.

2. Koka 360 g pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2,5 dl kokvatten från pastakoket till moment 4.

3. Klyfta 1 gul lök och finhacka 3 vitlöksklyftor. Dela 2 fänkål, skär bort rotfästet och strimla tunt. Hetta upp 3 msk olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök, fänkål och vitlök på medelvärme 3-4 min.

4. Tillsätt till pannan: det sparade kokvattnet, pressad saft från citronen, 1/2 tsk salt, 1 tsk sambal oelek och 1 tärning grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock 4-5 min.

5. Blanda nykokt pasta med fänkålssås och 1/2 ask persilja. Toppa pastan med kräftstjärtssalladen.

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.