Frank & Jag

Nyttighetsfrukost

Jag hade hoppats på att Frank skulle somna om imorse vid kl 7, men icke. Efter mycket mat och försök att få honom att somna om så gav jag upp och han ligger i babygymet och tjoar. Hoppas på att han somnar en liten stund i alla fall, annars kommer jag ha det grinigaste barnet på babysimmet idag!

Och när han ändå ligger så nöjd i gymmet så passar mamma på att skippa sitt rostade bröd, färdigskurna ostskivor och o’boy och gör en superduperfrukost a’la LCHF i stället! Jag är absolut ingen förespråkare för dieter, men hittade det här receptet i en LCHF-receptbok Ludde fick av mig för ett par år sedan. Den går otroligt snabbt att göra om man redan har några färdigkokade ägg i kylskåpet!

DSC_0377

Ägghack med kalkonskivor 1 portion

2 hårdkokta ägg
2 msk majonnäs
salt och svartpeppar
4 skivor kalkon (skinka går ju också bra)
lite sallad
2 msk pumpakärnor (eller andra nyttiga frön)

Hacka äggen, blanda med majonnäs och smaka av med salt och peppar. Lägg kalkonskivorna på ett fat tillsammans med sallad och kanske lite gurka, tomat eller paprika om det finns hemma. Fördela ägghacket över kalkonskivorna och toppa med pumpakärnor. Jag hade dock varken ärtskott eller pumpakärnor hemma, och använde därför skalade sesamfrön, osaltade cashewnötter och solroskärnor.

Spenat- och hallonsmoothie 2 glas

1 dl fryst spenat
1 dl frusna hallon
1 dl mango
2 dl vatten
(1/2 tsk Purely Green från Supernature)

Lägg alla ingredienser i en mixer eller blender. Mixa och häll upp i glas.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.