Idag tänkte jag dela med mig av receptet på Kryddstekt lättrimmad lax med indiska ärter och smörslungade morötter som vi åt idag! Såå gott!
För 4 pers
1/2 citron
300 g gröna ärter
600 g lax
250 g morötter
1 kruka mynta
1 tsk chilipulver
1 1/2 tsk curry
1/2 msk honung
Olja
Ris
Salt
4 msk smör
3 krm svartpeppar
1 1/2 tsk torkad koriander
1. Rimlag: rör ihop 1/2 dl salt och 5 dl vatten i en bunke. Dela ca 600 g lax i portionsbitar och lägg ner i lagen. Låt stå 10-12 min.
2. Koka 3 1/2 dl ris (gärna basmati) enligt anvisning på förpackningen.
3. Tillaga 300 g gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vätskan och lägg ärterna i en mixerbunke.
4. Indiska ärter: tillsätt 2 msk smör, 1 kruka mynta, finrivet skal och saften av 1/2 citron, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar till ärterna. Mixa till en slät röra med stavmixer och lägg upp i en skål.
5. Skala och skär 250 g morötter i stavar. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och fräs morötterna 5-6 min på medelvärme. Ringla över 1/2 msk honung occh lägg upp i en skål.6. Torka av den rimmade laxen med hushållspapper. Gnid in med 1 1/2 tsk torkad koriander, 1 1/2 tsk curry, 1 tsk chilipulver och 2 krm svartpeppar.
7. Stek laxen i olja på medelvärme 4-5 min per sida, eller tills den är klar.
8. Servera kryddstekt lax med nykokt ris, indiska ärter och smörslungade morötter.
Smaklig måltid!
Senaste kommentarer