Frank & Jag

Kryddstekt lättrimmad lax med indiska ärter och smörslungade morötter

IMG_9531.JPG

Idag tänkte jag dela med mig av receptet på Kryddstekt lättrimmad lax med indiska ärter och smörslungade morötter som vi åt idag! Såå gott!

För 4 pers

1/2 citron
300 g gröna ärter
600 g lax
250 g morötter
1 kruka mynta
1 tsk chilipulver
1 1/2 tsk curry
1/2 msk honung
Olja
Ris
Salt
4 msk smör
3 krm svartpeppar
1 1/2 tsk torkad koriander

1. Rimlag: rör ihop 1/2 dl salt och 5 dl vatten i en bunke. Dela ca 600 g lax i portionsbitar och lägg ner i lagen. Låt stå 10-12 min.

2. Koka 3 1/2 dl ris (gärna basmati) enligt anvisning på förpackningen.

3. Tillaga 300 g gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vätskan och lägg ärterna i en mixerbunke.

IMG_9532.JPG

4. Indiska ärter: tillsätt 2 msk smör, 1 kruka mynta, finrivet skal och saften av 1/2 citron, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar till ärterna. Mixa till en slät röra med stavmixer och lägg upp i en skål.

5. Skala och skär 250 g morötter i stavar. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och fräs morötterna 5-6 min på medelvärme. Ringla över 1/2 msk honung occh lägg upp i en skål.IMG_9533.JPG6. Torka av den rimmade laxen med hushållspapper. Gnid in med 1 1/2 tsk torkad koriander, 1 1/2 tsk curry, 1 tsk chilipulver och 2 krm svartpeppar.

7. Stek laxen i olja på medelvärme 4-5 min per sida, eller tills den är klar.

8. Servera kryddstekt lax med nykokt ris, indiska ärter och smörslungade morötter.

IMG_9534-0.JPG

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.