Igår kväll fick vi avnjuta något så spännande som en sjurättersmeny signerad Matti Jämsén på restaurang Bon Vivant
Till detta skulle det avnjutas vin. Massor av vin.
Rödbetsmousse och serranochips (ej inkluderad i sjurättersmenyn)
Laxtartar, pilgrimsmusselmajonnäs och pepparrotsvinäger
Pumpamousse med halstrad getost samt pinjenötter
Stekt havskräfta med kräftconsommé smaksatt med citronmeliss och fänkål
Glaserad kalvbräss med rostad lök
Halstrad sik med sikrom och blomkål
Morotsgranité med dragonskum och apelsin
Rostad hjortfilé med långkokt hjortbog samt rödbetor
Och avslutningsvis; en belgisk våffla med tranbär, vaniljglass och saltad kinuski
Ser nice ut med 7 små rätter hehe. Kalvbräss, hur var den? Nyfiken på vilka viner ni fick till de rätterna, vinlsta? 🙂
Found it 😛 en del av de iaf hehe… Nu blev jag sugen på vinprovning. Hoppas att smakerna gifte sig hehe
http://www.digipaper.fi/siljaline/118708/
Den var jättegod, men bäst var hjortfilén.