Idag har vi lagat Grekisk hamburgare med tzatziki och majskolv här hemma. Supergott och fräscht! Går lika bra att grilla som att steka :]
1 citron
1 paprika
1 gurka
4 hamburgerbröd
2 majskolvar
2 dl matyoghurt
500 g nötfärs
1 rödlök
2 tomater
1 msk olivolja
Salt
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
1. Om du grillar, tänd grillen.
2. Dela 2 majskolvar. Koka i lättsaltat vatten 5-10 min.
3. Färsbiffar: blanda ca 500 g nötfärs, finrivet skal av 1 citron, 1 msk tomatpuré, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad rosmarin, 3/4 tsk salt och 1 tsk sambal oelek i en bunke. Forma till 4 platta biffar.
4. Tzatziki: grovriv 1/2 gurka. Krama ur vätskan och lägg i en skål. Tillsätt 2 dl matyoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk saft från den använda citronen, 1 msk olivolja och 2 krm salt. Rör ihop och ställ kallt.
5. Skiva 1 rödlök, 1/2 gurka, 1 gul paprika och 2 tomater. Lägg på ett fat.
6. Grilla eller stek hamburgarna 3-4 min per sida, eller tills de är klara.
7. Servera grekiska färsbiffar med 4 hamburgarbröd, grönsaker och tzatziki. Låt alla göra sina egna hamburgare och servera med kokt majskolv.
Smaklig måltid!
Såg oförskämt gott ut!
Det var det också