Frank & Jag

Grekisk hamburgare med tzatziki och majskolv

IMG_8869.JPG
Idag har vi lagat Grekisk hamburgare med tzatziki och majskolv här hemma. Supergott och fräscht! Går lika bra att grilla som att steka :]

1 citron
1 paprika
1 gurka
4 hamburgerbröd
2 majskolvar
2 dl matyoghurt
500 g nötfärs
1 rödlök
2 tomater
1 msk olivolja
Salt
1 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta

1. Om du grillar, tänd grillen.

2. Dela 2 majskolvar. Koka i lättsaltat vatten 5-10 min.

3. Färsbiffar: blanda ca 500 g nötfärs, finrivet skal av 1 citron, 1 msk tomatpuré, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad rosmarin, 3/4 tsk salt och 1 tsk sambal oelek i en bunke. Forma till 4 platta biffar.

4. Tzatziki: grovriv 1/2 gurka. Krama ur vätskan och lägg i en skål. Tillsätt 2 dl matyoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 msk saft från den använda citronen, 1 msk olivolja och 2 krm salt. Rör ihop och ställ kallt.

5. Skiva 1 rödlök, 1/2 gurka, 1 gul paprika och 2 tomater. Lägg på ett fat.

6. Grilla eller stek hamburgarna 3-4 min per sida, eller tills de är klara.

7. Servera grekiska färsbiffar med 4 hamburgarbröd, grönsaker och tzatziki. Låt alla göra sina egna hamburgare och servera med kokt majskolv.

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.