Frank & Jag

Grillad fläskkarré med nektarinsallad och klyftpotatis

IMG_9402.JPG

 

Vill tipsa er om ett av våra favoritrecept ifrån Linas matkasse! Den tar faktiskt inte så lång tid att göra men känns ändå ganska festlig!

Grillad fläskkarré med nektarinsallad och klyftpotatis

3 bakpotatisar
600 g fläskkarré
1 bit ingefära (1 msk)
1/2 lime
3 nektariner
2 msk currypasta
2 tomater
1 knippe vårlök
1 msk honung
2 msk japansk soja
Olivolja
Salt
1 tsk sambal oelek
Svartpeppar

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Klyfta 3 bakpotatisar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 min, eller tills potatisen är klar.

3. Nektarinsallad: tärna 3 nektariner och 2 tomater. Skiva 1 knippe vårlök tunt. Tillsätt finrivet skal och pressad saft av 1/2 lime och finriv 1 bit ingefära (1 msk). Blanda väl.

4. Marinad: blanda 2 msk olja, 2 msk röd currypasta, 1 msk honung, 1/2 tsk salt, 2 msk japansk soja och 1 tsk sambal oelek i en bunke.

5. Skär ca 600 g fläskkarré i 4 skivor och stek 3-4 min per sida, eller tills den är genomstekt.

6. Vänd ner den nygrillade fläskkarrén i marinaden och servera med lite japansk soja, nektarinsallad och klyftpotatis.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.