Frank & Jag

Vårig ceasarsallad

Eftersom vi inte firar Valborgsmässoafton ikväll (Frank somnade ändå innan kl 19) så passade vi på att göra en vårig Ceasarsallad kvällen till ära! Receptet är från middagsfrid.se där vi får våra planerade matkassar från.

DSC_0767

Vårig ceasarsallad

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Marinerad kyckling (ungsform 20×30). Blanda 2 msk olivolja, 1 msk flytande honung, 1 tsk basilika, 1 tsk timjan, 1/2 tsk salt, 1 tsk kinesisk soja och 1 krm svartpeppar direkt i formen. Blanda ca 600 g kycklingfilé med marinaden och stek kycklingen i mitten av ugnen i 20-25 min (tills kycklingens innertemperatur är 70 grader). Låt kycklingen vila i 5 min.

3. Ceasardressing (stavmixer + mixerbunke + skål). Grovriv 1/2 bit grana padanoost (100 g). Mixa ihop 1 dl gräddfil, 1/2 msk dijonsenap, 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar med en stavmixer i mixerbunken. Tillsätt hälften av osten och mixa tilss det är någorlunda slätt. Lägg resten av osten i skålen.

4. Grönsaker (stort fat). Grovhacka 1 romansallad. Skala 200g palsternacka och 150 g morötter (1-2 st). Grovriv palsternackan och skär morötterna i tunna slantar. Finstrimla 1 gul paprika och skär 150 g körsbärskvisttomater i klyftor. Lägg grönsakerna på fatet.

5. Blanda dressingen med grönsakerna på fatet. Halvera kycklingen på längden och lägg den på salladen. Strö 1 påse krutonger (120 g) över salladen och toppa med resten av osten.
Klart att servera!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.