Här kommer receptet på smörgåstårtan som jag gjorde. Gjorde själva anslagen (bottnarna) sent i går kväll, därav lite mörka och dåliga kort. Jag beräknade att tårtan skulle räcka till ca 15 personer och vi fick till och med över även fast en del tog om . Denna tårta blir väldigt saftig och god, speciellt om man gör den kvällen innan den ska ätas.
12-15 personer
Det här behöver du:
2 påsar PÅGEN Jätte Franska (vanligt rostbröd, den blåa påsen) Jag la 3 stycken på kortsidan och 4 stycken långsidan dvs 12 stycken skivor per lager x 4 våningar.
Fyllning 1
1,5 burk räkor i lake (hade 1 burk i fyllningen och slände på en halv burk också när jag brett ut fyllningen
2 hårdkokta ägg, hackade
1 1/2 dl majonnäs
1,5 dl cremé fraiche
1,5 dl finskuren dill (fryst)
Fyllning 2
3 hårdkokta ägg, mosade
200 g färskost, typ philadelfiaost
ca 1 dl cremé fraiche
1 dl vispad grädde
salt, peppar
Fyllning 3
Att täcka smörgåstårtan med:
3 dl creme fraiche
1 burk ICA Kvarg (som kesella)
(Jag gillar inte allt för mycket majonnässmak, så jag höftar gärna lite på cremé fraichen för att få det lite syrligare i smaken)
Garnering:
GÖR SÅHÄR:
Fyllning 1: Blanda ihop och bred jämt över brödet. Lägg på nästa lager bröd.
Fyllning 2: rör i hop ingredienserna till fyllningen till en jämn smet. Tillsätt ev. mer grädde/cremé fraiche om den blir för tjock. Bred på fyllningen och lägg på nästa skiva bröd.
Fyllning 3: Grovhacka laxen, tillsätt cremé fraiche, majonnäs och pepparrot. Smaka av och bred på. Toppa med sista lagret med bröd.
Blanda cremé fraiche och kesella och bred på och runt om hela tårtan. Täck med gladpack och låt stå över natten
Garnering: Låt fantasin flöda! 😉
sv: ja det kommer kanske bli lite roligare att åka in till V-ås o shoppa nu 🙂 Vi är i princip i V-ås varje dag men inte inne o shoppar då 😉
kan inte annat än att hålla med, är sååå vacker natur här på landet.
Kram!