Här kommer ett vårigt middagstips ( för visst hoppas vi att snön blir kortvarig… ), snabbt, enkelt och gott. Var väldigt poppis hos barnen i går, de slukade allt med hull och hår och tog om två gånger, måste väl vara ett väldigt bra betyg antar jag…
Sparrispasta med kryddig korv
Tips
Dra ett par varv med svartpepparkvarnen över den färdiga rätten. Väldigt gott att pressa lite citron över och lite färskriven peccorino-ost.
Ingredienser
4 port tagliatelle
1 bunt grön sparris
2 pkt kabanoss
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk smör
0,5 citron, ca 2 msk
0,5 tsk flingsalt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
Ev rivet skal av 0,5 citron
En skvätt grädde
1 påse ruccola
Så här gör du
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Sätt på vatten till sparrisen.
Bryt av den torra biten på sparrisen och dela sen i tre bitar.
Slanta korven, skala och strimla löken och hacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sen korven tillsammans med löken.
Förväll sparrisen genom att koka den snabbt i 2 minuter.
Häll av vattnet, lägg tillbaka sparrisen i grytan och lägg i smör, citronsaft, salt och peppar.Rör runt.
När pastan är klar och vattnet avhällt häller du i sparrisblandningen och kananossen samt häller över en skvätt grädde och blanda runt snabbt i pastagrytan. Om du vill kan du riva över skalet från 1/2 avtvättad citron.Servera med ruccola.
Ser väldigt gott ut!