Här kommer ett vårigt middagstips ( för visst hoppas vi att snön blir kortvarig… 😉 ), snabbt, enkelt och gott. Var väldigt poppis hos barnen i går, de slukade allt med hull och hår och tog om två gånger, måste väl vara ett väldigt bra betyg antar jag… 😉
Sparrispasta med kryddig korv
Tips
Dra ett par varv med svartpepparkvarnen över den färdiga rätten. Väldigt gott att pressa lite citron över och lite färskriven peccorino-ost.
Ingredienser
4 port tagliatelle
1 bunt grön sparris
2 pkt kabanoss
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk smör
0,5 citron, ca 2 msk
0,5 tsk flingsalt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
Ev rivet skal av 0,5 citron
En skvätt grädde
1 påse ruccola
Så här gör du
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Sätt på vatten till sparrisen.
Bryt av den torra biten på sparrisen och dela sen i tre bitar.
Slanta korven, skala och strimla löken och hacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sen korven tillsammans med löken.
Förväll sparrisen genom att koka den snabbt i 2 minuter.
Häll av vattnet, lägg tillbaka sparrisen i grytan och lägg i smör, citronsaft, salt och peppar.Rör runt.
När pastan är klar och vattnet avhällt häller du i sparrisblandningen och kananossen samt häller över en skvätt grädde och blanda runt snabbt i pastagrytan. Om du vill kan du riva över skalet från 1/2 avtvättad citron.Servera med ruccola.
Ser väldigt gott ut!