FinaStina

Recension: BURT´S BEES Hand Salve

image

Här om dagen fick jag hem ett litet paket på posten, det innehöll Burt´s Bees Hand Salve.

Burt´s Bees produkter har alltid legat mig varmt om hjärtat och har använt olika produkter för både barn och vuxna i ca 10 år. För er som inte är så bekanta med märket så kan jag berätta att grundaren Burt Shavitz arbetade som fotojournalist när han lämnade New York i jakten på naturen och livet som biodlare under början av 80-talet. Burt slog sig till ro i en timmerstuga i Maine, helt utan rinnande vatten och elektricitet och levde av det han producerade på gården. En dag träffade han en kvinna vid namn Roxanne Quimby som liftade längs vägen, och det var början på en stark vänskap och ett spännande samarbete.

Roxanne upptäckte potentialen i Burt’s överblivna bivax och började tillverka ljus för att sälja på marknader runt om i landet. I takt med att efterfrågan ökade ändrade Burt och Roxanne inriktning och år 1991 producerades de första skönhets- och egenvårdsprodukter.

Från läppbalsam, började Burt’s Bees tillverka handkrämer och många andra naturliga hudvårdsprodukter för hela kroppen och är idag, det bäst säljande varumärket inom naturlig skönhet- och egenvård i hela Nordamerika. Trots dess framgång bor Burt Shavitz kvar i samma timmerstuga i Maine, helt utan rinnande vatten och elektricitet.

image

Produkten Hand Salve är deras mest intensiva behandling för problematisk hy (t.ex torr eller sprucken). Hand Salve består av botaniska oljor, örter och bivax. Innehållet är på 85 gram, kan tyckas vara lite men produkten är otroligt dryg och räcker i flera månader.

Doften är relativt stark och jag skulle beskriva den som lite mint- och kryddig doft. ganska påtaglig vill säga, men jag tycker att den doftar väldigt gott.

Produkten är som sagt väldigt dryg så det räcker med en ganska liten mängd. Konsistensen är rätt hård när den är i burken, men smälter snabbt in i huden. Det blir ganska kladdigt så jag rekommenderar att använda den innan sänggående , men låter man bli att smörja in handflatorna ( eller torkar av där) så passar den när som. Både jag och min man har provat Hand Salven och gillar den skarp, den mjukgör och återfuktar väldigt bra och nagelbanden blir väldigt fina. Enligt mig så kan man använda den på hela kroppen som en intensivvårdande allroundsalva, om man t.ex har torra armbågar, fötter, eller bara är väldigt torr någonstans, passar bra till både barn och vuxna. Produkten innehåller 100 % naturliga ingredienser vilket jag tycker känns bra när jag använder den speciellt  på barnen.

Kostar ca 109 kr i butik men om ni är sugna på att prova produkten så håll ögonen öppna, kanske så dyker den upp i min julkalender som startar den 1 december här i bloggen……. 😉

Ingredienser: sötmandelolja, Olea europaea (oliv) frukt olja, Cera Alba (bivax, Cire d’Abeille), Parfum (doft), Tocopheryl Acetate, Symphytum officinale (vallört) rotextrakt, tokoferol, Rosmarinus officinalis (rosmarin) blad, Lavandula angustifolia (lavendel) blommor, Rosmarinus officinalis (rosmarin) bladextrakt, glycin soja (soja) olja, rapsolja linalool, limonen

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.