FinaStina

Äppelsockerkaka

image

I dag på eftermiddagen så bakade jag och lillebror äppelsockerkaka som vi åt efter middagen nu i kväll. Stina åt två stora bitar och sa ”mmm..”. efter varje tugga så jag antar att den fick godkänt! Pappan i huset jobbar sent den här veckan så han får smaka är han kommer hem istället. 🙂

Äppelsockerkaka

Du behöver:
2-3 äpplen
2 ägg
2 dl strösocker
50 gram smör
3 dl vetemjöl (180 g)
2 tsk bakpulver
1 dl vatten
2 tsk kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena, lägg klyftorna i en liten plastpåse och häll i 1/2 dl av sockret och 2 tsk kanel. Blås in lite luft i påsen, tillslut och skaka tills alla klytor täckts av kanel och sockerblandingen.
3. Smörj och bröa en sockerkaksform (ca 1 1/2 liters). Vispa ägg och resten av sockret pösigt.
4. Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ner det avsvalnade smöret, vattnet och mjölblandingen i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i den smorda formen och grädda i ca 45 minuter. Låt kakan stå några minuter och stjälp sedan upp den. Låt kakan svalna något utan form så att lite av ångan försvinner, annars kan kakan lätt bli lite fuktig.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.