Tips & Trix: Sälja barnvagn – FinaStina
Elin

FinaStina

Tips & Trix: Sälja barnvagn

Brio Duo med nytt compactchassi som jag köpte på Blocket för 1000:-  (dåligt foto, otydlig beskrivning) och sålde efter ett halvårs användande för 2000:- 😉

I ett tidigare inlägg så tipsade jag om hur man får sin vagn tipp topp inför en försäljning. I dag har jag satt i hop en liten guide om vad du ska tänka på när du lägger ut din annons.

 Märke och modell: När du sätter rubriken så ska du tänka på att få med Märke, modell och gärna vilket år vagnen är tillverkad (om du inte har någon aning själv så brukar det oftast finnas en liten bricka någonstans på chassit som talar om vilket år vagnen är tillverkad.)

Exempel på rubrik : ” Emmaljunga Scooter S – 12″

Om du är osäker på modell och årsmodell så googla hellre en gång för mycket än chansa. De flesta barnvagnsmärken börjar sälja nästa års modell i början på hösten året innan. Lät det krångligt? Alltså, Hösten 2012 börjar 2013 år modeller säljas till exempel.

Foto:Var noga med att ta ett bra foto på din vagn gärna med alla ev. tillbehör med. Passa gärna på att ta lite olika bilder i olika vinklar för iallafall jag brukar be om att få mailat lite fler bilder till mig innan jag avgör om vagnen är värd att åka och titta på. Ta fotot i dagsljus, om du fotar utomhus fota då inte i direkt solljus för då ser vagnen oftast väldigt solblekt ut och färgerna återges på fel sätt. Bättre att ta bilden i skugga i sådana fall.

Skick: Här gäller det att vara ärlig. Hellre FÖR ärlig och petig än att försöka mörka saker. Har gått på några få nitar under min år som vagnförare och det är inte alls kul att komma hem med en vagn som är obrukbar. Vagnen är ju självklart använd och är det så att vagnen har möglat på något sätt så tycker jag att det är en självklarhet att INTE sälja vagnen överhuvudtaget, då det är en hälsofara för små barn.

Solblekning eller defekter som t.ex  att gummi på handtaget har spruckit, eventuell rost på chassit, söm som har släppt på klädseln elelr om t.ex suffletten har blivit lite slapp.

Tillbehör: Det är med tillbehör kan vara lite svårt. En del vill köpa “hela kitet” medans andra vill köpa tillbehör separat från kanske andra märken ärn just det som hör till vagnen eller kanske till och med sy egna. Jag brukar göra så att jag sätter ett paket pris men nämner även att jag kan tänka mig att sälja tillbehör separat och anger styckpris för varje tillbehör. Regnskyddet anser jag dock vara ettt standard tillbehör och det följer med vagnen oavsett.

Du tjänar oftast lite mer på att sälja tillbehören separat och jag brukar se till att paketpriset är något lägre än om man köper vagn och bara något eller några tillbehör till vagnen.

Pris: Det bästa är  ta sig en titt på vad hur andra har pris satt sin vagn. Lägg gärna till en liten prutmån. Dock brukar jag resonera som så att jag hellre säljer vagnen någon hundralapp för billigt och blir av med den snabbt än att behöva vänta tills “rätt” köpare slår till  får vänta kanske flera månader på att den ska bli såld.
Jag brukar se många gamla annonser där säljaren tar överpriser för vagnarna och de brukar oftast sluta med att de inte blir sålda alls.

 Glöm inte att ange hur du vill bli kontaktad, jag brukar ange både mailadress och telefonnummer.

Emmaljunga Classic inkl mjuklift köpte jag på Myrorna för 150:- och sålde efter ett tags användande för 600:- .

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Elin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.