Familjevillan

Att göra listan som aldrig tar slut

God morgon! Har precis lämnat av Elliot på förskolan och sitter just nu och äter lite frukost. Havregrynsgröt, äggmacka och svartvinbärste. Samtidigt är Youtube på och jag sitter och pysslar lite med detta inlägg. Gillar att starta dagen på det här viset. Jag känner mig lite matt idag, har en att göra lista som aldrig tar slut. Det är just för att jag ska få lite struktur på mina dagar, inte bara ligga i soffan och samtidigt få bort lite saker som stressar mitt inre, men jag vet inte riktigt heller vad jag har lust och ork att sätta igång med idag. Torsdag och Fredag blir det lite farande och flängande på olika ärenden samt ett studentfirande så jag kanske kan ta en lugn dag idag med gott samvete!
  Det blev lite mycket gräsklipp på gräsmattan sist Ludde klippte gräset (hände någon med gräsklipparen) och jag har läst att ens plantor kan få extra näring av lite avklippt gräs! Så jag testar det. Mina tomater har blivit gula i bladen och det jag har läst mig till är att dom har näringsbrist. Så jag testar med lite gräsklipp samt lite extra av min grönsaksnäring som jag redan kör med!
Titta! Det växer så det knakar i växthuset. Dom enda växterna som det fortfarande inte märks någonting på är paprikorna. Det måste vara den tråkigaste grönsaken som man kan odla enligt mig. Jättesega att växa upp och ser allmänt hängiga ut jämt, haha. På bilden ser ni min första stora Buskgurka! Vet dock inte när det är dags att rycka den? Beställde ju frön från Wexthuset.se i våras men man fick inte med så mycket info om just denna lilla planta. Dom kunde i alla fall bli upp till 20 cm långa.
Igår var det måndag och då är vi lediga! Jag och barnen, Molly är hos sin pappa så det var jag och Elliot ensamma igår, På förmiddagen var syrran och hennes barn här och busade lite, sedan myste jag och Elliot bara runt hemma. Vi gick till grannen och kollade på deras fina damm som även har ett litet vattenfall. Elliot tycker det är så spännande. Tydligen så är det också favoritstället för alla grannkatter att dricka på, Haha.
Igår eftermiddag fick jag ett akut sug efter en perfekt kladdkaka. Googlade runt efter en tunn kladdkaka som är kladdig och seg i mitten (men man ska ändå kunna hålla i den med handen) och som har en frasig topp. Och jag hittade verkligen den mest perfekta av dom perfekta. På familjerecept.se fanns det ett superenkelt recept och den blev verkligen som den beskrevs! Här hittar du receptet. Nästa gång ska jag inte vara så snabb utan även köpa till lite tillbehör. Jordgubbar och grädde!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.