Familjevillan – En till LOPPI.se webbplats
familjevillan

Familjevillan

Gravid v.34

Slutspurt!! Eller? När säger man att man är i slutspurten? När är man höggravid? Aja! Skit samma. Jag känner i alla fall att YES jag har klarat av detta, en tredje(!?) graviditet. Nu kommer snart vårat tredje lilla hjärta till familjen, helt galet.
Jag börjar väl inse att det faktiskt börjar närma sig slutet just nu för jösses vad det märks på kroppens beteende. Jag är så matt och trött och en liten grej tar väldigt mycket energi, men ändå så är jag i ett sånt lugnt “mode” och jag njuter av allt. Njuter av att ligga still i soffan, njuter av att greja i trädgården och njuter till och med av att åka och handla av mina barn. Luddes semester närmar sig och jag bara NJUTER,
Något annat jag gör nu för tiden är att äta, konstant! Haha.
Det finns liksom inget stopp. Antar att det är kroppens sätt att ladda på? Skyller på det i alla fall!

Idag har jag som sagt varit på en rutinkontroll hos barnmorskan. Det blir en kontroll varannan vecka nu fram tills förlossningen.
Jag pratade dels om en grej som gör mig lite skraj. Att inte vi ska hinna in till förlossningen i god tid så jag kan få epidural och hinna ta in allting.
Grejen är, när jag åkte in och skulle sättas igång med Molly (hon var två veckor sen) så var jag redan öppen 4 cm utan att känna något. Och när jag TILL SLUT med lite övertalning från Ludde åkte in på förlossningen med Elliot så var jag öppen 7 cm (!?) och det kändes bara som “magknip”. När jag kom in då så pratade barnmorskan om att jag skulle få vara kvar och ta det lugnt, bada och dricka lite milkshake tills det var dags eftersom dom inte såg någon direkt smärta på mig. Men efter en snabb undersökning upptäckte dom alltså att jag redan var 7 cm öppen.

Därför är jag extra nervös och rädd att det ska hinna gå ÄNNU längre innan jag kommer in till förlossningen denna gång så jag knappt hinner byta om innan det är dags för krystningsvärkarna,
Min barnmorska skrev i alla fall in det i min journal så att barnmorskorna på förlossningen ser att jag vill komma in i tid när jag ringer in och säger att det börjar bli dags.

Bebis mådde toppen och har vuxit två cm på två veckor, låg neråt men inte riktigt helt fixerad än!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.