Familjevillan

Ny uppfart!

Hej och god morgon från frukostbordet! Elliot sitter och äter upp majs ur majburken från gårdagens middag och jag försöker sitta bekvämt på något vis på köksstolen. Jisses vad kroppen värker från i helgen. Och då gjorde jag knapp hälften så mycket som Ludde gjorde så han är nog lagom mör han också skulle jag kunna tro. Igår blev iallafall våran uppfart färdig! Tio kubik grus har vi haft att kratta ut. En viss liten del har vi använd oss utav till grunden av utbyggnaden också. Det blev en sån himla skillnad! Ser så ljust och fräsch ut på något vis nu när man kikar ut lite snabbt, äntligen någonting nytt till denna tomt! Så Synd att jag inte hade någon före – bild på själva uppfarten för skillnad blev det.
Det vi har gjort är att gräva ur en del från gräsmattan (av nån anledning låg det stockar där så jag tror förra ägaren kan haft någon odling där t.ex) sågat bort den största stocken men låtit dom små längs kanterna vara kvar som en ram. Sedan har ju jag kämpat i många dagar med att få bort allt ogräs och mossa från hela uppfarten. helt galet vad mycket det var! Ett exempel ser ni på bilden nedan
I lördags blev det inte mycket gjort för då regnade det hela dagen, såklart. Och igår var det STORM alltså. Blåser det så blåser det rejält hos oss av någon anledning, liksom alltid ifrån det håll vi inte har något som helst skydd ifrån. Så det var en utmaning att lägga ut markduken ska jag lova. Jag tappade tålamodet direkt och blev sjukt irriterad. Ludde skrattade och sa att han hade älskat att se mig göra det där själv. Haha, usch blir irriterad bara jag tänker på det.  Ser du förresten hur mycket nya gräsmattan har vuxit bakom studsmattan? Hur det såg ut först ser du på förra bilden!
Efter ett ex antal timmar så var gruset utskyfflat och krattat. Elliot var på super dåligt humör, mycket för att han inte ville sitta där och kolla på i blåsten och inte heller leka. Tillslut fick han åka hem med sin farmor som kom över en sväng. Ludde kämpade på som bara tusan, jag också tycker jag i den mån jag kan!
Här får vi plats med måånga bilar nu. kanon när vi har en sån stor släkt!
Nu ska gräset rensas så att stockarna som bildar en ram runt uppfarten kommer fram mer. Sedan tänker jag att vi ska köpa några solcellslampor och sätta i marken längs stockarna! Kommer bli kanon. Nu ska bara den där förbannade jordhögen bort från gräsmattan, Nästa projekt!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.